OMÜ - Akdeniz Ülkeleri Üniversiteler Topluluğu İle Ortak Tezli Yüksek Lisans Programları

Üniversitemiz ve Akdeniz Ülkeleri Üniversiteler Topluluğu (CMU Bari İtalya) arasında imzalanan protokol gereği Sosyal Bilimler Enstitüsü "Avrupa-Akdeniz Kültürler ve Turizm" tezli Yüksek Lisans Programı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakoloji Anabilim dalı bünyesinde "Uluslararası Düzenleyici Bilim" Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifimiz Yükseköğretim Genel Kurulunun 15/10/2014 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.

Ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim dalı bünyesinde "Sağlık, Gıda Güvenliği ve İlgili Politikalar" Tezli Yüksek Lisans Programı açılması konusundaki teklifimiz de Yüksek Öğretim Genel Kurulunun 25/09/2014 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Üniversitemiz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında söz konusu Yüksek Lisans Programlarına öğrenci almayı planlamış olup; programlara ilk başvurular 30 Temmuz 2015 tarihine kadar gerçekleştirilecektr. Söz konusu programlara başvurunun yeterli olmaması halinde başvuru süresi 30 Eylül 2015 tarihine kadar uzatılıp, Üniversitemiz web sayfasından duyuruları yapılacaktır.

Yüksek Lisans Programları
• Avrupa-Akdeniz Kültürler ve Turizm (EMCT) - Profesör Cosimo Notarstefano  / For English
• Uluslararası Düzenleyici Bilim / For English
• Akdeniz Bölgesi Sağlık, Gıda Güvenliği ve İlgili Politikalar / For English