OMÜ Bülten 40. Yıl Temasıyla Yayında

OMÜ Bülten dergisinin yeni sayısı yayınlandı. Dört ayda bir yayınlanan derginin Ocak – Ağustos 2015 tarihlerini kapsayan 63 ve 64üncü sayısı 40. Yıl temasını işliyor. Üniversitemizin 40. Yıl etkinliklerinin geniş şekilde yer bulduğu dergi, özel röportajları ve yazılarıyla ön plana çıkıyor.
OMÜ’nün Tarihine Damga Vuranlar
Ondokuz Mayıs Üniversitesinin tarihine damga vuran kadınların en başında gelen Üstün Küsefoğlu ile üniversitemizin mezunlarından olan Türkiye’nin medarı iftiharı Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçisi Mahmut Demir ile yapılan söyleşi, tarihimizde bizleri bir yolculuğa çıkarırken OMÜ’lü olmanın gururunu bir kez daha yaşatıyor.
Ahmet Yeşiltepe OMÜBülten için yazdı
Uzun yıllar NTV’de “Zaman Yolcusu” adıyla bir tarih ve kültür belgeseli hazırlayan Ahmet Yeşiltepe de bu sayımızda dergimizin konuk yazarlarından biri oldu. “Kadim Türkler”in izini süren Yeşiltepe, Orta Asya’da yürütülen arkeolojik kazı ve keşiflere belgeselinde yer verdi. Ünlü televizyoncu, özellikle Bayn Çokto Vadisi’ndeki arkeolojik kazı çalışmalarını ve Tonyukuk Yazıtları araştırmalarını yerinde izledi. Kulaktan dolma, internetten toplama yetersiz bilgi kırıntıları yerine sağlam, güvenilir ve ideolojik sapmalardan uzak akademik araştırmaların sonuçlarını derledi. Bunları belgeselinde aktarırken, izlenimlerini daha detaylı biçimde ve aktüel tanıklığa dayanan ama bilimsel esaslardan uzaklaşmayan bir üslup ile “Şimdi köklere dönme zamanı..!” diyerek dergimiz için kaleme aldı.

Kısa sürede büyük yol alan Güzel Sanatlar Fakültemizi ise Dekan Prof. Dr. Metin Eker anlattı. Yıl boyunca üniversitemizde gerçekleşen bilimsel, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile mezuniyet törenlerinden renkli kareler yeni sayıda yer aldı.

Okumak için tıklayınız