Fulbright Akademik Araştırma Burs Programı

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından 2017-2018 akademik yılında Amerikan üniversitelerinde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen akademisyenlere araştırma bursu sağlanacaktır. Burs, Amerika Birleşik Devletleri’nde burs süresince yaşam ve araştırma masrafları, sağlık sigortası (Accident and Sickness Program for Exchanges) ile gidiş-dönüş yol ücretini kapsamaktadır. Burs karşılıksızdır; ancak, burs kapsamında yapılan araştırmaların sonucunda yayınlanacak basılı eserlerin birer kopyasının Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’na verilmesi ve yayınların Fulbright Akademik Araştırma Bursu sonucunda hazırlandığının belirtilmesi araştırmacıdan beklenir.

Burs için son başvuru tarihi 27.10.2016 olup burs hakkında detaylar için buraya tıklayabilirsiniz