Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu

• *Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından 2017-2018 akademik yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen, doktora programlarını tamamlamış genç akademisyenlere araştırma bursu sağlanacaktır.
  •
  • *Programın amacı, genç akademisyenlerin, ABD’de kendi konusunda uzmanlaşmış öğretim üyeleri ile ortak araştırmalar yapmasına imkan tanımak ve iki ülke akademisyenleri arasındaki bilimsel etkileşimi artırmaktır.
  •
  • *Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu, Amerika Birleşik Devletleri’nde burs süresince araştırma ve yaşam masrafları, sağlık sigortası (Accident and Sickness Benefit Program for Exchanges) ve gidiş-dönüş yol masrafını kapsamaktadır.
  •
  • *Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursuna seçilen kişilerin, ABD’deki araştırma faaliyetlerine, 2017-2018 akademik yılı Güz dönemi içerisinde başlamaları zorunludur. Araştırmanın belirtilen akademik yıl içinde yapılması gerekmektedir; burs ertelenemez. Bursun süresi bir akademik yıldır (ortalama 9 ay).
  •
  • *Burs karşılıksızdır. Ancak, burs kapsamında yapılan araştırmaların sonucunda yayınlanacak basılı eserlerin Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu sonucunda hazırlandığının belirtilmesi ve birer kopyasının Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’na verilmesi araştırmacıdan beklenir.
  •
  • *Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu karşılığında zorunlu hizmet yoktur, ancak bursiyerlerin ABD’deki programlarını tamamladıktan sonra, ABD J-1 vizesi kuralı gereği, Türkiye’ye dönmeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız