Kolombiya Hükümeti Bursları

Kolombiya Hükümeti, Eğitim Kredisi ve Yurtdışı Teknik Çalışmalar Enstitüsü (ICETEX) yoluyla, Kolombiya Üniversitelerinde 2017 yılının ikinci yarısında uzmanlık, yüksek lisans ve doktora programına katılmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına yönelik lisansüstü bursu sağlamaktadır. Söz konusu burslar karşılıksız finansal yardım niteliğinde olmak üzere okul ücretini, sağlık sigortasını, aylık cep harçlığını, kitap, vize gibi katkıları kapsamaktadır.

Anılan burs programı Kolombiya'nın 5'lik sistemine göre ortalama 4.0 akademik ortalamaya ve çalıştığı alanda en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip 50 yaşını aşmamış profesyonelleri hedeflemekte ve adayların 2017 için sunulan programlar arasından çalışmayı sürdürmek istedikleri programa kabul almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca programların tamamının İspanyolca dilinde olması nedeniyle adayın İspanyolca bildiğini belgelendirmesi aranmaktadır.

Tüm başvuru belgelerinin, son başvuru tarihi olan 2 Haziran 2017 tarihine kadar adayların vatandaşı olduğu ülkelerin Kolombiya'ya akredite diplomatik misyonu aracılığıyla ICETEX'e iletilmesi gerekmekte olup; ayrıntılı bilgiye http://ow.ly/LaLz30aja2Q internet adresinden ulaşılabilir.

İlgilenenlere duyurulur.

YÖK Başkanlığı