Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı Burs Programı

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şarttır. Green Card ya da Amerikan vatandaşlığı olan adaylar bursa başvuramazlar.
  • Başvuracak kişilerin İngilizce Öğretmenliği diplomasına sahip olmaları veya Türkiye’deki üniversitelerin İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde öğrenci olmaları ve en geç Haziran 2018 sonunda lisans derecesiyle mezun olacak olmaları gerekmektedir.
  •
  • İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngilizce Çeviri Bilim bölümlerinden mezun olmuş veya bu bölümlerde halen öğrenci olup en geç Haziran 2018 sonunda lisans derecesiyle mezun olacak kişiler de programa başvurabilir. Ancak bu kişilerin Pedagojik Formasyon Sertifikaları sunmaları gereklidir.
  •
  • Pedagojik formasyon eğitimine yeni başlamış adaylar, bu eğitime başladıklarını ve bu eğitimin en geç Haziran 2018’de tamamlanacağını belirten resmi bir yazıyı başvuru evraklarına ekledikleri takdirde başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.
  •
  • Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı ve Dilbilim bölümlerinden başvuracak adayların hem Pedagojik Formasyon Sertifikası sunmaları hem de en az 2 yıllık öğretmenlik tecrübesinesahip olmaları gerekmektedir.
  •
  • İyi derecede İngilizce bilgisi gereklidir. Bunu belgelemek için geçerli TOEFL iBT skorunun en az 79 veya IELTS Akademik skorunun en az 6 olması gerekmektedir.
  •
  • Başvuran kişiler aday gösterilme ve seçilme süreci boyunca Türkiye’de ikamet ediyor olmalı ve dokuz aylık programın bitiminde Türkiye’ye geri dönüş yapmalıdırlar.
  •
  • Adaylar, olgunluk, güvenilirlik, dürüstlük ve profesyonellik sergilemekle yükümlüdür. Başvuru ya da burs süresince tespit edilen intihal (“aşırma”) vakaları, adaylıktan çıkarılma ya da bursun sonlandırılması ile sonuçlanacaktır.
  • Bilgi ve Başvuru için tıklayınız