Doktora Tezi Araştırma Bursu

Kimler Başvurabilir?
Eğitim Türkiye’de bir doktora programına kayıtlı olup son başvuru tarihinde ders aşamasını tamamlamış veya tamamlamak üzere olan ve tez konusunu belirlemiş doktora öğrencileri

• Doktora yeterliğinin alınması değerlendirme kriteri olmayıp, çalışılacak tez ana konusunun belirlenmiş olması, ABD’ye gidinceye kadar zorunlu derslerin hepsinin alınacak olması ve bursiyerlerin ABD’ye giderken mevcut doktora programlarına halen kayıtlı olmaları gerekmektedir.
İngilizce Bilgisi Akademik düzeyde ileri derecede İngilizce bilgisi olanlar

! Adayın TOEFL iBT skorunun en az 75 ya da Akademik IELTS skorunun en az 6 olması gerekmektedir.

• TOEFL iBT kurum kodu: B126
  • IELTS sonucunuzu iletmek için “IELTS Recognising Organisations” listesinden “Fulbright Commission Turkey” seçebilirsiniz.

Sınav sonuç belgelerinin son başvuru tarihine kadar geçerli olması gerekmektedir.

Kimler Başvuramaz?

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar
  • Green Card sahipleri veya Amerikan vatandaşlığı olanlar
  • Başvuru ve seçim sürecinde, ABD’de ikamet eden, çalışan veya yükseköğrenim yapmakta olanlar
  • Başvuru tarihinden önceki son altı yıl içerisinde, beş yıl veya daha fazla süreyle ABD’de ikamet etmiş olanlar (Bir takvim yılı içinde 9 ay veya daha uzun süre ABD’de yaşayanlar, o yıl ABD’de ikamet etmiş sayılırlar)
  • Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik ve Psikoloji alanlarının hasta ile birebir teması gerektiren klinik alt dallarında eğitim görmek isteyenler (Bu alanların klinik olmayan diğer alt dallarından başvuru kabul edilmektedir.)
Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Bilgiler

• Online başvuru formunda “Degree Objective” kısmında “Visiting Student Researcher”ı seçmeniz gerekmektedir.
  • Bursa aday gösterilen kişiler, başvuru sırasında belirttikleri tez konularında sadece küçük değişiklikler yapabilirler ancak tez konusunu tamamen değiştiremezler.
  • Başvuru sırasında veya sonrasında GRE veya GMAT sınav sonuç belgeleri gerekmemektedir.
  • Başvuru için bir ABD üniversitesine kabul almış olmak gerekli değildir. Ancak ABD üniversitelerine kendileri başvurup kabul almış adaylar, kabullerini 2018-2019 akademik yılına erteleterek Fulbright bursuna başvurabilirler.
  • Bursa başvuru için üst yaş sınırlaması yoktur.
  • Daha fazla bilgi için Sıkça Sorulan Sorularbölümünü ziyaret ediniz.

Bilgi ve başvuru için tıklayınız