Doktora Sonrası Araştırma Bursu

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından 2018-2019 akademik yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen ve doktora programlarını tamamlamış genç akademisyenlere araştırma bursu sağlanacaktır.

Programın amacı, genç akademisyenlerin, ABD’de kendi konularında uzmanlaşmış öğretim üyelerinin deneyimlerinden faydalanarak araştırma yapmalarına imkan tanımak ve iki ülke akademisyenleri arasındaki bilimsel etkileşimi artırmaktır.

Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu, ABD’de burs süresince yaşam masrafları, profesyonel gelişim katkısı, sağlık sigortası (Accident and Sickness Program for Exchanges) ve gidiş-dönüş yol masrafını kapsamaktadır.

Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursuna seçilen kişilerin, ABD’deki araştırma faaliyetlerine, 2018-2019 akademik yılı Güz dönemi içerisinde başlamaları zorunludur. Araştırmanın belirtilen akademik yıl içinde yapılması gerekmektedir; burs ertelenemez. Bursun süresi bir akademik yıldır (ortalama 9 ay).

Burs kapsamında yapılan araştırmaların sonucunda yayınlanacak basılı eserlerin Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu sonucunda hazırlandığının belirtilmesi ve birer kopyasının Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’na verilmesi araştırmacıdan beklenir.

Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu karşılığında zorunlu hizmet yoktur, ancak bursiyerlerin ABD’deki programlarını tamamladıktan sonra, ABD J-1 vizesi kuralı gereği, Türkiye’ye dönmeleri gerekmektedir.

Bilgi ve Başvuru için tıklayınız

Toplam Ziyaretçi : 1980