100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru İlanı

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda YÖK Doktora Bursu verilecektir.

·         Usul ve Esaslar için tıklayınız

·         100 Öncelikli Tematik Alan için tıklayınız

Yükseköğretim Kurumları, başvurmak istedikleri alanlara ilişkin Başkanlığımıza 08 Aralık 2017 – 22 Aralık 2017 (Saat17:00) tarihleri arasında https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinden başvuru yapacak olup, ayrıca doldurulan formun Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU

1-      Yükseköğretim Kurumları,"100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Formu"nda istenilen verilerin girişini yapmak üzere belirleyecekleri kişiyi YÖKSİS'teyetkilendirmeleri gerekmektedir.

Yetkilendirme ilgili Yükseköğretim Kurumunun Personel Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

*YÖKSİS Rol Adı: "100/2000 Doktora Bursu"

2-      Başvuru yapılan her bir program için https://webuyg.yok.gov.tr/doktora (web sitesinin internet explorer tarayıcısında açılması gerekmektedir.) adresinde bulunan Başvuru Formu'nun, eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.(Başvuru Formun PDF formatına ulaşmak için tıklayınız. Bu format sadece bilgi amaçlıdır)

3-      Yükseköğretim Kurumları ilan edilen öncelikli alanlardan, en fazla 10 alan için en az 3 kontenjan talep edilerek başvuru yapabilecektir. (Bu kapsamda önceki dönemlerde desteklenmesi uygun bulunan öncelikli alanlar için de başvuru yapılabilecektir.)

4-      Başvuruda öncelikli alanın adının ve kodunun belirtilmesi zorunludur. Ancak program isminin başvuru yapılacak alanla birebir aynı olması gerekmemektedir.

5-      Önemli: Bu duyuru sadece Devlet Yükseköğretim Kurumları içindir. Öğrencilere yönelik başvurular bu başvuruların sonuçlanması sonrasında kontenjan hak eden üniversitelerce ilan edilecektir.

YÖK Başkanlığı

Bilgi için tıklayınız

Telefon:                                                                    Eposta:

0 (312) 298 74 74                                                  yuzikibin@yok.gov.tr

0 (312) 298 74 87     0(312) 298 74 88

Online Ziyaretçi :