2017-2018 Pedagojik Formasyon Yaz Dönemi Ön Kayıt Başvuru Duyurusu

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖN KAYIT BAŞVURU DUYURUSU

2017-2018 eğitim-öğretim yılı Yaz döneminde Fakültemizde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir:

1-Ön kayıt başvuruları 16.05.2018 - 30.05.2018 tarihleri arasında fakülte web sayfasından online olarak alınacaktır. (Başvuru linki aşağıdadır)

2-Kontenjanlar başvurulan alanların dağılımları dikkate alınarak ön başvurulardan sonra belirlenecek ve fakülte web sayfasında ilan edilecektir. Bir alan/bölüm/programdaki öğrenci sayısı grup oluşturmak için yeter sayıya ulaşmadığında en uygun alan/bölüm/programla birlikte grup oluşturulacaktır.

3-Her bir programın kendi içindeki sıralaması 4’lük sistemdeki GANO (Genel Ağırlıklı Not Ortalaması) dikkate alınacaktır. Transkript belgesinde genel not ortalaması 100’lük sistemde olanlar için YÖK’ün 100’lük not dönüşümü tablosukullanılacaktır. Ön kayıt için başvururken transkriptinde sadece 100’lük notu olanlar bu dönüşüm tablosunu kullanarak 4’lük sistemdeki notları girmelidir. Notlarını dörtlük sistemde girmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

4-Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının ücreti 2.050 TL’dir. Ücret iki eşit taksit halinde alınacaktır.

5-Kontenjanın %75’i OMÜ’de halen kayıtlı olan ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında 7. yarıyıldan (4. sınıf) ders alabilecek öğrencilerimize %25’i ise mezunlara ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında diğer üniversitelerin son sınıflarında öğrenim görecek öğrencilerine ayrılacaktır. Bu kontenjanlardan biri dolmadığında kalan kontenjanlar diğerlerine kaydırılabilecektir.

6-Teorik dersler* Haziran ve Temmuz aylarında uzaktan eğitimle (UZEM) Uygulamalı dersler** (2 ders) ise Eylül-Ekim-Kasım ve Aralık aylarının hafta sonlarında ve yüz yüze yapılacaktır. Öğretmenlik Uygulaması dersi ise 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Samsun il merkezinde MEB’e bağlı okullarda gerçekleştirilecektir.

* Teorik Dersler: Eğitim Bilimine Giriş Eğitim Psikolojisi Öğretim İlke ve Yöntemleri Ölçme ve Değerlendirme Sınıf Yönetimi Seçmeli I Seçmeli II
** Uygulamalı Dersler: Özel Öğretim Yöntemleri Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı.

PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMINA BAŞVURABİLECEK BÖLÜM VE PROGRAMLAR ŞUNLARDIR:
Alman Dili Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı
Uluslararası Ticaret - Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Ziraat Fakültesi
ZİRAAT FAKÜLTESİ (OMÜ’DE AÇIK OLAN PROGRAMLAR)
Bahçe Bitkileri Bölümü, Bitki Koruma Bölümü, Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü, Tarla Bitkileri Bölümü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Zootekni Bölümü

Not: Yukarıdaki listedeki alanlarla birebir aynı olmayan fakat benzer isimli bir programda öğrenim görenlerin veya mezun olanların kayıt koşulunu sağlayıp sağlamadıklarını fakültemizle iletişime geçerek öğrenmeleri tavsiye edilmektedir.

Bilgi İçin İletişim Numarası: Pedagojik Formasyon Birimi Tel: 0362 3121919 – 5509

Pedagojik Formasyon 2017-2018 Yaz Dönemi Akademik Takvimi İçin Tıklayınız

Başvuru için Tıklayınız