OMÜ’den 18 Mart’ta Şehitlerimiz için Büyük Yürüyüş

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 24 Şubat 2021

Samsun, 18 Mart Pazartesi günü Şehitlerimiz için yürüyecek. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin, Samsun Valiliğinin desteğiyle düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek yürüyüş; tüm halkımız, okullar, resmî kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının katılımına açık olacak. Şehitler Yürüyüşü, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı etkinlikleri arasında en dikkat çekenlerden biri olacak. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünde Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde düzenlenecek yürüyüş, Samsun şehir merkezinde İstiklal Caddesi'nde (Çiftlik) DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü önünde başlayacak, Onur Anıtı'nda çelenk sunumu ve saygı duruşu ile birlikte sona erecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından geçen yıl ilki düzenlenen ve Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizin yâd edildiği yürüyüşe üniversite öğrencileri ve personelinin yanı sıra on binlerce Samsunlu da eşlik etmişti. Bu yıl katılımın geçen yılı da geçmesi hedefleniyor.

Yürüyüşe katılmak isteyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri için OMÜ'nün tüm kampüslerinden servisler kaldırılacak.

Fotoğraflar: 18 Mart 2018 tarihinde düzenlenen ilk yürüyüşten çeşitlemelerden oluşuyor.