Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni Online Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Covid-19 önlemleri nedeniyle az sayıda mezunun katılımı ile temsilen gerçekleştirildi.

Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek düzenlenen törende mezunların bir kısmı ise dijital ortamdan törene katılarak törende bulunan arkadaşlarıyla birlikte meslek yemini etti.

Uzaktan Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçegil, Öğretim Üyeleri ve sınırlı sayıda öğrenciler katıldı. Tören, açılış konuşmalarıyla başladı.

“Hakka, hakikat olana riayet etmenin ve bu uğurda mücadele etmeniz önemli”

Hukukun, insan yaşamını belirleyen önemli alanlardan biri olduğuna işaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk “Bu nedenle hakka, hakikat olana riayet etmenin ve bu uğurda mücadele etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle hukukçuların bu bilinçle hareket etmesi gerektiği kanaatindeyim. Para hırsı, iktidar hırsı gibi insanı kötülüğe sevk eden şeyler, hukukun özündeki hak kavramından uzaklaştırıp başka yollara sevk edebilir. Mezunlarımızın bu yollara sapmayarak hiçbir zaman haktan ayrılmayacaklarını ümit ediyorum.” dedi.

Mezun öğrencilere mesleklerinde başarılar dileyen ve OMÜ ile irtibatlarını koparmamalarını isteyen Rektör Yardımcısı Batuk, öğrencilerin ailelerini de tebrik etti.

“Üniversitemiz uzaktan eğitimle bu süreci başarıyla tamamlamamızı sağladı”

Mezunlar adına konuşma yapan öğrenci temsilcisi Muhammet Enes Başar da salgın nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ederek “Her şeye rağmen şanslıydık ki Üniversitemiz uzaktan eğitimle bu süreci başarıyla tamamlamamızı sağladı. Zorlukların üstünden beraber geldik ve sonunda mezun olduk. Hukuk dünyasında, eğitim sürecinin ardından yeni bir döneme giriyoruz. Bu yolda önümüze çıkacak engelleri Fakültemizin bize kazandırdığı sağlam temellerle ve hukukun üstünlüğünü benimseyerek aşacağımıza olan inancım tamdır. “ şeklinde konuştu.

“Tüm insanlığın ortak özlemi ve hedefi olan adalet meşalesini hep yukarıda tutmanın hak ve eşitlik temelinde mümkün olduğuna inanıyoruz”

Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi Özcan Çelik ise konuşmasında “Tüm insanlığın ortak özlemi ve hedefi olan adalet meşalesini hep yukarıda tutmanın hak ve eşitlik temelinde mümkün olduğuna inanıyoruz. Türkiye, tarihi boyunca bu mücadeleyi vermiş bir medeniyet anlayışının mirasçısıdır. Bu mirasa layık olmak için de adalet kavramını hak ettiği yere oturtmamız gerek. Bu nedenle biz attığı her adımda adil olması gereken hukukçulara büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğun gururunu taşıyorum. Herkesi önce Allah’a, sonra hukuk devletinin olmazsa olmazı olan bağımsız yargının yüce adaletine ve vicdanına emanet ediyorum.”sözlerine yer verdi.

Online olarak gerçekleştirilen mezuniyet töreni, mezunların isimlerinin açıklanmasının ardından temsili kep atma videosunun gösterimi ile sona erdi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in

Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Online Mezuniyet Töreni Videosu