2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 19 Haziran 2019

İlahiyat Fakültesi Mezunları Mesleğe Adım Attı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde, 5 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 400 öğrenci, düzenlenen törenle kep attı.

Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, fakülte öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Ahmed Erdem Taşova, mezunlar adına yaptığı konuşmada mesleğe adım atmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Bugün hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor”

Mezunları tebrik ederek sözlerine başlayan Dekan Prof. Dr. Cengiz Batuk ise “Ulusal kurtuluş mücadelemizin başladığı şehirde, bu başlangıcın tarihini adında taşıyan üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bugüne kadar öğrencisi olduğunuz hayatın artık öğreticileri olacaksınız. Geleceğin inşasında önemli roller üstleneceksiniz. Ülkemiz ve İslam âlemi sizlerden yararlı işler bekliyor. Bunun için ufkunuzun açık olması gerekiyor. Eğitiminiz boyunca size olaylara dar bir pencereden bakmamanız gerektiği öğretilmeye çalışıldı. Bundan sonraki hayatınızda dinin salt birtakım tartışmalardan ibaret olmadığını, yaşantınız boyunca da bu farklılığı göstermeniz gerektiğini ümit ediyoruz. Umuyorum, kendinizi küçük dar alanlara hapsedip birtakım gettolarda yaşantınızı sürdürmeye kalkmazsınız. Çünkü önünüzde kuşatmanız gereken bir dünya var. Tüm insanlara hitap eden bir dile sahip olmanız gerekiyor. İlahiyatçı olmanın sorumluluk ve bilincine sahip olduğunuzda kimliğinize de sahip çıkacağınıza inanıyorum.“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarıyla bitirerek mezun olmaya hak kazanan 400 öğrenci, birer birer sahneye çağırılarak başarı belgeleri verildi.

Hocalarının elinden belgelerini alan öğrenciler meslek yemini etti ve daha sonra gururla keplerini havaya fırlattı. Tören bitimiyle birlikte öğrenciler aileleri ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in