Terme'de 3. Mezun - Öğrenci Buluşması Gerçekleşti

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 9 Mayıs 2019

Terme Meslek Yüksekokulu (MYO), öğrencilerini mezunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Üçüncüsü düzenlenen mezun - öğrenci buluşmalarında, iş insanları ve serbest mali müşavirler; bilgi, birikim ve meslek deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

Terme MYO’da gerçekleşen ve akademisyenler ile çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte, konuk konuşmacı olarak iş ve ticaret insanları Ahmet Şahin, Mahmut Kökten, İsmail Cerrahoğlu; Serbest Mali Müşavirler (SMM) Atanur Topçu, Kenan Candan, Mitat Çakal ile Mücahit Semiz yer aldı.

"İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli mezunlar vermek en önemli görevimiz"

Açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi "Öğrencilerimizin kariyer gelişimine katkıları olduğunu düşündüğümüz ve en önemli paydaşlarımızdan olan, alanında her birisi önemli yerlere gelmiş kıymetli mezunlarımızı, öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz. Kalite ve öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile sorgulayan, merak eden, uygulama becerisi yüksek, firmalar ile iş dünyasının ihtiyaç duyduğu aranan ve nitelikli mezunlar vermek en önemli görevlerimizden. Bu amaçla eğitim müfredatlarımızı piyasanın ve iş dünyasının beklentileri doğrultusunda güncelleyip 3+1 sistemi ile öne çıkmak istiyoruz. Eğitim-öğretimin yanı sıra en önemli paydaşlarımız olan ve iş dünyasında önemli mevkilere gelmiş eski mezunlarımızın tecrübe ve birikimlerinden de yararlanmak istiyoruz. Bu bağlamda, davetimizi memnuniyetle kabul edip, okulumuza gelerek deneyimlerini paylaşan ve öğrencilerimizin merak ettikleri sorulara cevap veren kıymetli mezunlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlikte yer alan MYO öğrencileri, iş dünyasında başarılı olmanın püf noktalarını ve kariyer gelişimlerine önemli katkı sağlayacak bilgileri öğrenmiş ve sorgulamış oldular. Mezunlar ise mezun oldukları okulda böyle bir etkinliğe katılmanın çok anlamlı olduğunu vurgulayarak ve her konuda Terme MYO'yu destekleyeceklerini belirttiler.