Dr. Şuayıp BİRİNCİ
Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Tıp Fakültesi Mezunu
1973 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize ve Trabzon illerinde tamamladı. 1998 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Rize’de meslek hayatına başladı ve 2001 yılna kadar Sağlık Ocağı, 112 Acil ve Rize Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. 2001 yılında İstanbul'da çeşitli kamu kuruluşlarında hekimlik yaptı. 2005 ve 2009 yılları arasında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı, 2009 ve 2012 yılları arasında istanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
Kasım 2012 tarihinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı. Mayıs 2014 tarihinden beri Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Birinci, Ağustos 2018 itibariyle Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Birinci, 2010 yılında Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi yüksek lisans programını, 2013 yılında Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. 2013 yılında başladığı Sağlık Kurumları Yönetimi doktora programına halen devam etmektedir.
Sağlık teknolojileri, sağlık bilişimi, iletişim teknolojileri, sağlık yönetimi ve bilişimle yönetme konularında çalışmaları olan Birinci, bölgesel ve ulusal bazda çok sayıda kamu e-sağlık projesi (e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi, Teletıp Sistemi, Mekansal İş Zekası Uygulaması, Sağlıkta İstatistik ve Nedensel Analizler Projesi, Entegre Kurumsal İşlem Merkezi vb...) kurgulamış ve başarıyla hizmete alınmasına liderlik etmiştir.
Prof. Dr. Yavuz ÜNAL
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü
İlahiyat Fakültesi Mezunu
1963 yılında Ordu/Fatsa’da dünyaya gelen rektörümüz Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, 1988 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1988-1990 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak görev yapmasının ardından 1990 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamış, 1993 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında doktorasını OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamış, 2002 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör olmuştur.
2008-2015 yılları arasında Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği; 2009’da 4. 2014’te ise 5. Din Şurası Genel Sekreterliği, 2009-2012 yılları arasında OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, 2013-2016 yılları arasında Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, 2016-2017 yılları arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı, 2017-2018 yıllarında Dış İşleri Bakanlığı Hollanda Din Hizmetleri Müşavirliği görevlerinde bulunmuş ve 13 Ağustos 2020 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesine Rektör olarak atanmıştır.
2006 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca desteklenen 105 bilim insanının katılımıyla gerçekleşen ve 7 cilt olarak yayınlanan ‘Konulu Hadis Projesi’nin koordinatörlüğünü yapan Ünal, halen 2016 yılında başlayan, akademik ve alan uzmanı 40 iştirakçinin birlikte yürüttüğü ve tanıtımı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılan ‘Hadis Veritabanı’ projesinde Genel Koordinatörlük görevini yürütmektedir.
Yayınlanmış 6 adet eseri olan ÜNAL’ın çeşitli kitaplarda bölüm yazarlığı, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makaleleri, bildirileri, başta TDV İslam Ansiklopedisi olmak üzere çeşitli ansiklopedilerde yazdığı maddeleri, çeşitli dergi, sempozyum ve çalıştaylarda editörlükleri bulunmaktadır.
Ordu İlahiyat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ensar Vakfı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Müslüman Topluluklar Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde yer almış olup halen kurucusu olduğu İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Derneği’nin (İFEAD) yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.
2014 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edilen "Yüzyılın İslam Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülen Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve dört çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
Tıp Fakültesi Mezunu
1978 yılında Ünye ilçesi, Ordu’da dünyaya gelen Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Orta öğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1997 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Prof. Dr. Türkdoğan, mecburi hizmetinin ardından uzmanlık eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2013 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Acil Servisi’nde yardımcı doçent olarak çalışan Prof. Dr. Türkdoğan, 2017 yılında doçent olarak Adnan Menderes Üniversitesi’ne atandı. 2019 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Bağcılar SUAM hastanesine atanan Türkdoğan, aynı tarihlerde Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nı yürüttü. AFAD ile birlikte İstanbul Sağlık Afet Planı’nın geliştirilmesi gibi birçok projeyi yürüten Türkdoğan, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon ve ambulans sayısının artırılması da dahil olmak üzere birçok başarılı projeyi yürüttü. Kartal bina çökmesi ve Sabiha Gökçen uçak kazası gibi önemli olayların da yürütücüsü olan Prof. Dr. Türkdoğan, AFAD ve Kızılay ile birlikte Elazığ Depremi çalışmalarına da katıldı.
Evli ve bir çocuk babası olan Türkdoğan, orta derecede Arapça ve iyi derecede İngilizce bilmektedir. Ordu Kumrulular Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Türkdoğan’ın, ulusal ve uluslararası alanda 116 akademik çalışması bulunuyor. Şubat 2022 sayısında yayımlanan Kriter dergisinde “Sağlık Teknolojilerinin Geleceği Hakkında Zihin Haritası” adlı makaleyi yazdıktan sonra, Mart 2023’te ise “Dünyada ve Türkiye’de Afet Yönetimi” adlı bir makale yayımladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından pandemi yürütülmesindeki çalışmaları nedeniyle bir teşekkür belgesi ve Kartal bina çökmesi ve Sabiha Gökçen uçak kazası gibi olaylardaki başarıları nedeniyle iki başarı belgesi verildi.
Prof. Dr. Alptekin YASIM
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü
Tıp Fakültesi Mezunu
1967 yılında Giresun’da doğdu. 1990 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 2004 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2007 yılına doçent oldu. 2009 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmaya başladı. 2014 yılında tekrar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne döndü. Gaziantep Üniversitesi’nde anabilim dalı başkanlığı, KSÜ’de de dekan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makalesi yayımlandı. Birçok toplantı ve kongrede konuşmacı olarak yer aldı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Asım, İngilizce bilmektedir.
Ertuğrul SAĞLAM
Teknik Direktör
Eğitim Fakültesi/Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu
İlk, orta, lise eğitimini Ereğli’de tamamladıktan sonra bu dönem içerisinde Ereğli Erdemirspor’un Minik, Yıldız, Genç ve Amatör takımlarında futbol oynayıp, daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Metalürji ve malzeme mühendisliği bölümünü kazandı. Yıldız Teknik Üniversitesi’ye kayıt yaptırırken, o dönemde Fenerbahçe’nin alt yapısında görevli olan Yılmaz Yücetürk’ün tavsiyesi ile Fenerbahçe Genç Takımı’na gitti. Daha sonra incirlide çalışmaya devam etti. Burada hem futbol hem de üniversite hayatını devam ettirdi.
Samsun Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü bitirdi daha sonra Antrenörlük Eğitimi bölümünde de master yaptı. Aynı zamanda Genç Milli Takım formasını giydi. Bir sezon sonra 1986 yılında Fenerbahçe’den ayrılıp, Gaziantepspor’a transfer oldu. İlk profesyonel futbol hayatı böyle başlamıştı. Sonra Gaziantep’te bir sene daha oynayıp Samsunspor’a transfer oldu. Samsun spor’da her yıl yükselen bir grafikle 5 sezon forma giydi ve Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray O’nu renklerine bağlamak için yarışa girdi. Bu transfer yarışının sonunda, 1994-1995 sezonunda Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’la anlaşarak, Siyah Beyazlı formayı tam 6 yıl giydi. Ertuğrul Sağlam ’ın ilk sezonunda başarılı performansı ve 28 golü, Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıdı. Siyah Beyazlı formayla 6 sezonda toplam 167 lig maçı oynadı ve 103 gol attı.
Forvet olarak başarılı olan ve birçok önemli gole imza atan Ertuğrul Sağlam, John Benjamin Toshack’ın döneminde defansta da görev yaptı. 2000-01 sezonunda Erman Güraçar ile takas edilerek Samsunspor'a dönüş yaptı ve 2003 yılında futbolu bırakana dek burada forma giydi.
Cem Murat YILDIRIM
Ulaştırma Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü
Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunu
1 Mart 1971 tarihinde Erzincan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzincan'da bitirdi. 19 Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunudur. İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri Enstitüsünde, Kimyasal Oşinografi Yüksek Lisans yaptı.
1993 yılında Kartal Belediyesinde memuriyete başladı, Kartal Kaymakamlığında Çevre Koruma Müdürlüğü yaparken 2003 yılında Denizcilik Müsteşarlığına geçti. Sırasıyla; Şile Liman Başkanlığı, Mersin Bölge Müdür Yardımcılığı, aynı yerde Bölge Müdürlüğü yaptı. Denizcilik Müsteşarlığı mülga olunca Bakanlık Müşaviri olarak Ankara'ya atandı. Kısa bir süre Çanakkale Liman Başkan Vekilliği görevini sürdürdükten sonra, İstanbul'a Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı 1. Bölge Müdürü olarak görevlendirildi. Halen, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünü yürüten
Cem Murat YILDIRIM aynı zamanda; Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir.Evli ve iki çocuk babasıolup, İngilizce bilmektedir.
Dr. Cem GENÇOĞLU
Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Mezunu
1977 yılında Korgan’da doğdu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. 1999 ve 2012 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda psikolojik danışmanlık ve yöneticilik yaptı. 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. Dil eğitimi için İngiltere University of Sussex’e gönderildi. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Rektör Danışmanlığı gibi idari görevlerde bulundu. YÖK, ÖSYM ve TÜBİTAK’ta çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2014-2015 yılları arasında MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi. Kurul üyeliği süresince merkezi Zagrep´te bulunan Güney Avrupa Girişimcilik Eğitimi Merkezinde (SEECEL) T.C. Millî Eğitim Bakanlığını, yönetim kurulu üyesi olarak temsil etti.
Akademik çalışmalarının yanı sıra Bütün Şehir, Kent Kültürü, Mor Taka, Yolcu ve Hece dergilerinde sanat, estetik, kültür, sinema ve eğitim yazıları yazdı. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi ve Samsun Dost Stratejik Düşünce ve Araştırma Merkezinin (Dost-SAM) kurucu başkanlıklarını yaptı.
Hâlen Avrupa Konseyi Eğitimde Etik Şeffaflık ve Dürüstlük Platformu (ETINED), OECD Erken Çocukluk Eğitimi Network Komitesi (ECEC) ve Avrupa Eğitim Politikası Danışmanlar Ağı (EPAN) üyesidir.
Ulusal ve uluslararası çok sayıda yayını bulunan Gençoğlu, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ders vermeye devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Gençoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü
Fen Bilimleri Enstitüsü / Kimya Bölümü Mezunu
1968 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini ilçesinde tamamladıktan sonra 1990 yılında lisansını Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Kimya Öğretmeni olarak görev yapıyorken 1991 de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Yüksek Lisansa başladı. 1993’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı ve 2001 yılında aynı üniversitede Doktorasını tamamladı.
2004 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalına Yard. Doç. olarak atandı. 2007 yılında Doçent ve 2013 yılında Profesör olan Dr. Karadağ 2017’de Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesine vekâleten dekan olarak atandı. Başlıca uzmanlık alanı; koordinasyon polimerleri, içerme bileşikler (inklüzyon ve klatrat yapılar) ve iyonik sıvılar olan Dr. Karadağ’ın bu alanlarda hazırlanmış 50 nin üzerinde SCI kapsamında uluslararası dergilerde basılmış makalesi ve 80 nin üzerinde ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirisi bulunmaktadır. Dr. Karadağ evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Yavuz DEMİR
Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü
Fen-Edebiyat Fakültesi / Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu
1959 yılında Samsun’da doğdu. 1983 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi'nde Yüksek Lisansını, Manchester Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı (1991). 1999-2000 ve 2009-2011 yılları arasında Oxford Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı dersleri okuttu. Alma College’da Fulbright Visiting Scholar in Residence olarak, Türk edebiyatı, edebiyat kuramları ve anlatı bilim dersleri verdi (2006). Modern Türk Edebiyatı yanında; çalışma alanları: edebiyat teorisi, anlatı bilim, kurmaca yazımıdır. Ondokuz Mayıs, Bilkent, Girne Amerikan, Nişantaşı görev yaptığı üniversiteler olup, 2020 Haziran’ından itibaren Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr Y.Demir’in çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri yanında kitap ve çevirileri: İlk Dönem Türk Hikayelerinde Anlatıcılar Tipolojisi (2002), Zaman Zaman İçinde/Roman Roman İçinde (2002), The Conqueror: A Novel (2009), Hayat Böyledir İşte Fakat Hikaye (2010), Kalenin Bedenleri/Kurmacanın Halleri (2018).
Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü
Eğitim Fakültesi / Matematik Bölümü Mezunu
1974 yılında Van’da doğdu. İlkokul eğitimini Van İki Nisan İlkokulu’nda, ortaokul eğitimini Van İmam Hatip Lisesi ve liseyi Van Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde, Matematik alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.
1996-2010 yılları arasında, araştırma görevlisi ve daha sonrasında yardımcı doçent olarak görev yaptığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttü. 2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne geçti. 2011 tarihinde Matematik bilim alanında doçent ünvanını aldı. 2016 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ilan edilen Profesörlük kadrosuna atandı. 18 Nisan 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne (Van YYÜ) atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İyi derecede bilmektedir. Evli olup, biri kız, diğeri de erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır
Prof. Dr. Ali AKDOĞAN
Ordu Üniversitesi Rektörü
İlahiyat Fakültesi Mezunu
25 Haziran 1964 tarihinde Altınordu Kökenli mahallesinde doğan Prof. Dr. Ali Akdoğan ilk ve orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamladı.
1987 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Akdoğan, 5 yıl İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliği yaptıktan sonra Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Din Sosyolojisi Araştırma Görevlisi olarak atandı.
1994 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "İmam-Hatip Liselerinde Okutulan Hadis Dersi Programının Değerlendirilmesi" adlı çalışmasıyla yüksek lisansını, 1999 yılında aynı üniversitede "Geleneksel Toplumdan Modern Topluma Geçişte Dini Hayat (Rize İl Merkezi Örneği)" adlı çalışmasıyla doktora tezini tamamladı. 2005 tarihinde girdiği sınavda başarılı olarak İlahiyat (Din, Bilgi ve Kültür Sosyolojisi) Bilim alanında doçentlik ünvanı aldı. 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda profesörlük ünvanı alan Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre 27.07.2019 tarihinde Ordu Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi.
Mahmut DEMİR
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşci
Eğitim Fakültesi/Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Mezunu
21 Ocak 1970 tarihinde Amasya ilinin Suluova Dereköy'de ailesinin 5.nci ferdi olarak dünyaya gelen; Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmuş, Türk Milli mayosunu 220 kez giymiş, dünya güreş literatürüne adını "Türk Tankı" olarak yazdırmış bir güreşçidir.
1984 yılında güreşe başladı. Ulaştırma ve TEDAŞ spor kulüplerinde güreş yaptı. Güreş kariyeri boyunca Alaattin Yıldırım, Nabi Bayram ve Yakup Topuz ile çalıştı. Atlanta 1996 Olimpiyat Oyunları finalinde Beyaz Rusyalı eski olimpiyat şampiyonu Alexander Medvedev'in oğlu Aleksi Medvedev'i yenerek serbest güreşte 28 yıl aradan sonra Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.1993 yılında bu son yüzyılın İran'da yapılan Cihan şampiyonluğu unvanını Türkiye adına bulunduran tek sporcudur. 1997 yılında güreşi bıraktı. Doğduğu yerde yapılan bir spor salonuna kendisinin ismi verildi. FILA nezdinde düzenlenen 2006 yılı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonluğunu kazanan Amasya Şekerspor Kulübü'nün onursal başkanlığı yanında;1996- 16 Aralık 2010 yılları arasında, Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu başkanlığını da sürdürmüştür.
Halen kendisine ait MD İnşaat Limited Şirketi bünyesinde konut inşaatları alanında Müteahhitlik yapmaktadır. Amasya'nın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi tek ismidir ve aynı zamanda Devlet sporcusudur. Evli iki çocuk babasıdır.
Emre TİLEV
TV 100 Spor Müdürü-Spor Spikeri-Maç Anlatıcı-Yazar
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunu
Emre Tilev, 16 Nisan 1971 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi Daha çocukken televizyonda gördüğü bir maç anlatımından etkilenen Tilev, kendi kendine alıştırmalar yapmaya başladı. Bu sırada atletizm ile uğraşmaya başladı. Ggazetecilik veya spikerlik yapmak istediğine karar verdi. İzmir İnönü Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi-Gıda Mühendisliği Bölümü'nde okumaya başladı.
Üniversite yıllarında gazeteci olmak için daha aktif çalışmaya başladı. Yeni kurulan televizyon kanallarında çalışmaya başladı. Bir süre siyaset-spor-müzik eğlence programları yapan Tilev daha sonra Samsun'da yayın yapan Samsun TV'ye geçti. O dönemde birinci ligde yer alan Samsunspor'un burada maçlarını anlatan, program yapan ve kendi geliştirdiği formatlarda yarışmalar sunan Emre Tilev daha sonra İstanbul'a taşındı. 1994 yılında Show TV'de çalışmaya başladı. 2001-2004 yılları arasında Cine5 spor müdürlüğü yaptı. Supersport TV'de İngiltere, İtalya, Portekiz ve İspanya maçlarını anlattı. Show Radyo'da 11 yılın ardından Radyo D'de anlattığı maçlar ve yaptığı haberler ile Türkiye'nin en iyi radyo maç spikeri seçildi ve Marmara Üniversitesi'nce en iyi spiker ve görsel haber kategorisinde derecelere girdi. Cumhuriyet, Yeniçağ, Fotomaç ve Sabah gazetelerinde yazdı. Hâlâ çeşitli dergi ve internet sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır.
Sorumluluk-Eleştirel düşünme ve Yaratıcılık modalleri-İnovasyon -Radyon programcılığı-Televizyon yayıncılığı ve programcılığı-Spikerlik-Maç anlatım becerileri geliştirme ve maç spikeri olma-Hayatı tanıma, anlama ve değerlendirme, Birebir çalışarak iletişimi geliştirme konularında Türkiye’nin en ünlü markaları ve firmalarına aynı zamanda CEO’larına destek vermekte, dersler ve zamanı kaliteli paylaşarak katma değer yaratmaya çalışmaktadır.
2007 yılında yüksek lisans (MBA-Arel Ünv) gerçekleştirdi. A+ ile mezun oldu ve hemen Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Yönetiminde Prof. Dr. Turgay Biçer yanında Doktora öğrencisi oldu. 2012 yılından beri aynı yerde öğrenimini Mentörlük- NLP-Spor Yönetimi ve Organizasyon ve Yönetim dallarında sürdürmektedir. 2007-2009-2011 yıllarında NLP çalışmaları üzerine sertifika programlarına dahil olmuştur.
Bekir DEVELİ
Sahne Sanatçısı-Sunucu-Yapımcı-Oyuncu
Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Mezunu
4 Haziran 1975 yılında Almanya'nın Bielefeld şehrinde dünyaya geldi.. Ev hanımı bir anne ve terzi bir babanın oğludur. Ortaokul ve Lise öğrenimini Adana' da tamamladı. Üniversite eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü okuyarak tamamladı. Samsun hayatı ona bir diploma, bir eş ve hayata dair çokça tücrebe verdi.
Eğitim aldığı alan haricinde nerdeyse her işi yaptı. Radyo spikerliği, ütücülük, kuyumculuk, tiyatro oyunculuğu, ticaret, eskimo satıcılığı. Merhum Yrd. Doç. Dr. Mete Tuncel’den oyunculuk ve sahne eğitim aldı. Çeşitli kanallarda 600 bölüme yakın gezi, belgesel, yarışma programları sunuculuğu yaptı.
5yıl TRT1 Ramazan Sevinci programlarının takdimini üstlendi. Yurt içinde ve yurt dışında gösterilerine devam eden Bekir Develi evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Nihat DALGIN
Sinop Üniversitesi Rektörü
İlahiyat Fakültesi Mezunu
1964 yılında Samsun'un Ladik ilçesinde doğan Prof. Dr. Nihat DALGIN sırasıyla 1982 yılında Samsun İmam-Hatip Lisesinden, 1987 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1988-1990 yıllarında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Hadis Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Aynı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde okudu. 1990-1994 yıllarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku Anabilim Dalında “İslam Hukukuna Göre Sigorta” konulu tezi ile İslam Hukuku doktoru oldu.
1994-1995 yıllarında Rize İlahiyat Fakültesinde Dekan Yardımcısı; 1995-1997 yıllarında Trabzon İlahiyat Meslek Yüksekokulunda Müdür olarak görev yaptı. 1997 yılının sonlarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalına Öğretim Üyesi olarak naklen atandı. 1999 yılında İslam Hukuku Doçenti, 2006 yılında da İslam Hukuku Profesörü oldu. 2009-2012 yıllarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı yaptı.
16 Temmuz 2013 tarihinde Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kurucu Dekan olarak atandı. 17 Temmuz 2015 tarihinde Sinop Üniversitesi Rektörü olarak görevine başladı. Prof. Dr. Nihat DALGIN evli ve dört çocuk babasıdır.
Eren Günhan ULUSOY
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı
Ulusoy Un Sanayii ve Ticaret A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı
Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Mezunu
1981 yılında Samsun’da doğmuştur. Samsun Anadolu Lisesinden 1999 yılında mezun olan Eren Günhan Ulusoy, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde 2003 yılında, yüksek lisansını Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Tarım Ekonomisi dalında 2014 yılında tamamlamıştır. 2003 yılı Temmuzunda Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş ihracat bölümünde işe başlamıştır. 2004 yılında Genel Müdürlük görevine getirilen Ulusoy bu görevi 2010 yılına kadar sürdürmüştür. 2010 yılı Ekim ayından itibaren, şirketin İcra Kurulu Başkanı olarak sürdürmüş 2014 yılı sonunda halka açık hale getirmiştir. 2015 yılı Mart ayında gerçekleştirilen genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiştir.
2008 yılından bu yana Samsun Serbest Bölgesi İşletici A.Ş (SASBAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdüren Ulusoy birçok sosyal ve mesleki derneğin üyesidir. Halen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Karadeniz Bölgesi Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Karadeniz Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdürmektedir.
Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü
Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Mezunu
1967 yılında Turhal’da (Tokat) doğan Zeybek, ilk ve orta öğrenimini aynı ilçede tamamladı. 1984 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü’nde başladığı lisans öğrenimini 1988 yılında tamamladı. 1988-1994 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli liselerde Coğrafya öğretmenliği yaptı. 1992-1994 yılları arasında OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. Aynı yıl mezun olduğu bölümde Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1994 yılında başladığı Doktora öğrenimini yine aynı enstitüde 1998 yılında tamamladı. 1998 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atanan Zeybek, 2005 yılında “Fiziki Coğrafya” alanında Doçent oldu. 2010 yılında OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde Prof. olarak atandı. Asıl uzmanlık alanı Jeomorfoloji olup, başlıca araştırma konularını Karst Jeomorfolojisi, Kıyı Jeomorfolojisi, Strüktüral Jeomorfoloji, Mağaralar, Göller, Doğal Afetler, Doğal Turistik Çekicilikler oluşturur. 18 Uluslararası, 43 Ulusal yayının dışında 4 kitap ve 9 kitap bölümü olmak üzere 74 bilimsel yayın gerçekleştirmiştir.
Görev yaptığı bölümde Anabilim Dalı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyelikleri yapan Zeybek, 2016 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı’nı yürüttü. 21 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız tarafından Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Zeybek, halen aynı görevini sürdürmektedir.
Selçuk ÇEBİ
Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Grekoromen Güreşçi
Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor YO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu
1982’de Araklı’da doğdu. Araklı İmam Hatip Lisesinden sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nu bitirdi. 2009 yılında 2 yıl süren öğretmenliğinin ardından, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Spor Kontrolörlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Müşavirlik yaptı. 1992'de başladığı spor yaşantısında kısa süre büyük başarılara imza attı ve Cumhuriyet Tarihi’nde 46 yıl sonra iki kez üst üste Dünya Şampiyonu oldu.
Çebi güreş hayatı boyunca büyük başarılar elde ederken en büyük başarıları ise 3 kez Büyüklerde Dünya Şampiyonluğu, 2 kez Dünya Kupası, 2 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 3 kez Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu ile Yıldız-Gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etti. Dünya Güreş Birliği tarafından kendi sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası aktif güreşi bıraktı. Çebi, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü
İlahiyat Fakültesi Mezunu
23 Temmuz 1966 yılında Kilis’te dünyaya gelen Karacoşkun, 1989 yılında Lisans eğitimini Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yaptı. 1994 yılında Yüksek Lisansını Samsun O.M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalında btiren Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, doktorasını da 1998 aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalında aldı.
D.İ.B.’de görev yaptı. Daha sonra MEB’de bir süre öğretmenlik yaptı. 1993 yılında üniversiteye geçti.2007’de Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalında Doçent olan Karacoşkun, 2010 yılında da Profesör unvanını Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Din Psikolojisi Anabilim Dalında aldı.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde birçok görevlerde bulunan Karacoşkun’un yayınlanmış 9 kitabı, çok sayıda makale, bildiri, şiir ve denemeleri mevcuttur. Evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Anatomi ABD Mezunu
1968 yılında doğan Bünyamin Şahin, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olduktan sonra Doktora eğitimini 1996 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalında tamamladı. Aynı anabilim dalında 1996 yılında Öğretim Görevlisi, 1998 yılında Yardımcı Doçent, 2004’te Doçent ve 2010 yılında ise Profesör kadrolarına atandı. Değişik sürelerde Amerika Birleşik Devletleri Louisiana Eyalet Üniversitesi, İngiltere Liverpool ve Bedfordshire Üniversitelerinde araştırmacı olarak bulundu.
Ondokuz Mayıs Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜ-DER) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. TÜBİTAK Türk Tıp Dizini Komite Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine Rektör olarak atanmıştır. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça ve başlangıç seviyesinde Almanca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Mahmut AYDIN
Samsun Üniversitesi Rektörü
İlahiyat Fakültesi Mezunu
1968 yılında Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde dünyaya gelen Prof. Dr. Mahmut AYDIN, 1990 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun olmuştur. 1991 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim dalında araştırma görevlisi , 1993 yılında “Kilise Hukukunun Doğuşu ve Gelişmesi” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. Mayıs 1994’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından doktorasını yapmak üzere İngiltere’ye gönderildi. Birmingham Üniversitesi Teoloji bölümüne bağlı Centre For The Study Islam and Christian-Muslim Relations adlı merkezde “Modern Western Christian Theological Understandings of Muslims Since the Second Vatican Council” isimli teziyle 1998’de doktorasını tamamladı. Nisan 1999’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. 2003 yılında doçent ve 2009 yılında da profesör ünvanını almıştır. 2008–2012 yılları arasında OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve 2012-2014 yılları arasında da rektör yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Doktora eğitimi esnasında Papalık Gregorian Üniversitesi ve Papalık Oriental Enstitüsünde 3 ay Vatikan’ın İslam ve Müslüman algısı üzerine araştırmalarda bulunan hocamız pek çok uluslararası etkinliğe davetli konuşmacı olarak katılmış ve Glasgow Hamburg ve Trento Üniversitelerinde de konferanslar vermiştir.
6 Eylül 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımızın takdir ve teveccühleriyle kurucu rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Hıristiyanlık, dinler ve kültürlerarası ilişkiler, Müslüman-Hıristiyan İlişkileri, Dini Çoğulculuk ile İslam ve diğer dinler alanlarında yaptığı çalışmalar ve katıldığı bilimsel toplantılarla uluslararası tanınırlığı olan bir bilim insanıdır.
Erhan ÖZBEY
Türk Standardları Enstitüsü Baş Denetçi/Eğitimci
Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Türk Standardları Enstitüsü’nde 1993 yılında Çevre Mühendisi olarak göreve başladı.TSE’nin değişik birimlerinde görev yapan Özbey, 2003 yılından itibaren Marmara Bölge Koordinatörlüğü’nde Baş Denetçi ve Eğitimci olarak, ISO 9000, ISO 14000, ISO 18000, ISO 10002, ISO 50000 konularında Ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yurtdışında ve yurtiçinde denetim yaptı ve eğitimler verdi.
Öğretim Görevlisi olarak da görev yapan Özbey birçok projede görev aldı. Eğitim ,konferans seminer ve kurslar vermektedir.
Hülya ŞENYURT
Olimpiyatlarda Madalya Elde Eden İlk Türk Kadın Sporcu, Judocu
Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Mezun
1973 yılında Ordu'da dünyaya geldi, 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1998 yılı mezunudur. 1990'da Finlandiya'da yapılan şampiyonada 48 kg'da Avrupa 2.si oldu. 1991'de Avrupa Gençler Şampiyonu oldu. 1992 yılında Barselona'da gerçekleştirilen Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 48 kiloda bronz madalya kazandı. Şenyurt, Olimpiyatlar tarihinde madalya elde eden ilk Türk kadın sporcusudur.
Rasim TOPUZ
Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü / CEO
Eğitim Fakültesi Alman Öğretmenliği Mezunu
19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi/Alman Öğretmenliği mezunu olan Rasim Topuz, Koç Holding ve Koç Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Yönetici Geliştirme Programı” ve “Allianz Leadership Development” programlarını tamamlamıştır.1996-2006 yılları arasında Koç Allianz Sigorta bünyesinde Büyük Müşteriler, Koç Grubu İşleri, Yabancı Müşteri ve Brokerler, Endüstriyel Müşteriler Destek ve Koordinasyon bölümlerinin yöneticiliğini yapmıştır. 2007 yılında bir Allianz iştiraki olan Allianz Worldwide Partners Holding’e transfer olmuş ve bugüne dek kuruluşun Türkiye organizasyonu olan AGA Servis Hizmetleri A.Ş. (Mondial Türkiye) Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini yürütmüştür.
2014 yılının Mayıs ayı itibariyle Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli, iki erkek çocuk babasıdır.
Resul TÜFEKÇİ
Resman Cam PVC Alüminyum San.Tic AŞ.Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Mezunu
1969 yılında Samsun’da doğdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesinde İstatistik Bölümü mezunudur. 1957 yılında Samsun’ da kurulan ve 2013 yılı Samsun İli Kurumsal Vergi Rekortmenleri arasında olan, Resman Cam Pvc Alüminyum Sanayi ve Ticaret anonim Şirketi’ nde uzun yıllardır yöneticilik yapmaktadır.