2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Adalet Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 24 Aralık 2018

Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO mezunlarını bağışçı Tülay Ulusoy yalnız bırakmadı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti. 6. dönem mezunlarını veren Adalet MYO'dan bu yıl 70 öğrenci mezun oldu.

Törene; Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkan Vekili Fahri Dalgıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Rıza Karagöz, Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, okulun kurulmasında katkısı olan hayırsever bağışçı Tülay Ulusoy, ilçe protokolü, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

Okul birincisi Tuğba Kaya mezun olan öğrenciler adına duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı ve Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil yaptığı konuşmada "Okulumuzun binasının yapımında katkısı olan Tülay Ulusoy'a ve dereceye giren öğrencilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Toplumları ve ülkeleri kalkındıran en önemli unsur nitelikli insan olmaktır. Maden, toprak gibi kaynaklarınız olabilir fakat nitelikli insan yetiştirmemişseniz bunların bir anlamı yoktur. Nitelikli insan yetiştirmek için okullar, enstitüler ve üniversiteler en önemli kurumların başında gelir. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her ne işi yapıyorsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın. Başarı çalışmanın ürünüdür." ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise "Bugün birden çok mezuniyet olması sebebiyle üniversitemiz için hasat günü oldu. Sevgili öğrenciler, hayat bana öğretti ki, hayatınızda adaletli olamıyorsanız mesleğinizin adalet olmasının hiç bir anlamı yoktur. Hayatınızda adaletli ve merhametli olmanızı dilerim. İçinizde olan donanımı dışarıya aktarma motivasyonunuzun her zaman yüksek olmasını temenni ediyorum. Bu donanıma katkı sağlayan bütün öğretim elemanlarına ve çocuklarını bizlere eden ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Ardından okul birincisi Tuğba Kaya, ikincisi Burak İpek ve üçüncü Sedanur Coşkuner'e hediye ve başarı belgeleri bağışçı Tülay Ulusoy ve protokol üyeleri tarafından verilirdi. Mezuniyet heyecanı öğrencilerin kep atma seromonisi ile sona erdi.