2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 24 Aralık 2018

Eğitim Mezunları Keplerini Gelecek için Havalandırdı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 2017 - 2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç öğretmen adayı mezunlar geleceğe uğurlandı.

Üniversitenin Öğrenci Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen törene; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, fakülte dekanları, öğretim elemanları ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende mezun öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansırken, aileleri ve yakınları da onları bu özel anlarında yalnız bırakmadı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte birincisi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü mezunu Hilal Kumaş, üzerlerinde emekleri olan akademisyenlere ve velilere minnet ve şükran duygularını ifade ederek “Sorumluluğumuzun bilincinde olarak burada bütün misafirlerimizin, tarihin ve milletimizin huzurunda sizler adına ve sizlerle birlikte söz veriyorum: Öğretmenlik onurunu asla çiğnetmeyecek, o kutsal bayrağı elimizden hiç düşürmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Yeni başlangıçlar sizlere hayırlar ve uğurlar getirsin” Törende söz alan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, öncelikle eğitimin yeni neferlerini tebrik edip onlarla gurur duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Ceyhan “Her kışın nasıl ki bir baharı varsa her şeyin de bir sonu mutlaka vardır. İşte bahara geldiniz. Ancak bir gerçek daha var ki; o da, her baharın bir başlangıcı vardır. Yeni başlangıçlar sizlere hayırlar, uğurlar getirsin; geleceğiniz aydınlık olsun, Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.” sözleriyle de mezunları selamladı.

Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarını bugünkü tablonun mimarları olarak tanımlayan Ceyhan “Üniversitemize geldikleri günden beri bir mücevher gibi dantel dantel işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi; iş yaşamlarında ve sosyal hayatta çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara aynı zamanda bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz. Çabalarınız için geç öğretmen adaylarımız ve velilere adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ceyhan velilere de hitaben “Bu eserin arkasındaki en büyük destekçiler siz değerli velilerimizsiniz. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz. Evlatlarınız sizlerden aldıkları güç ile yanı sıra da azim ve kararlılıkla çalışıp bugünlere eriştiler. Bunun için herkesin huzurunda tüm genç öğretmen adaylarımız adına hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.” sözlerine yer verdi.

Mezunlara; aileleri, ülkeleri ve üniversitelerini unutmamaları çağrısı yapan Ceyhan “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünün sorumluluğunu anlayarak mesleğinizi yapmayı Allah nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de yaptığı konuşmada gelişmişliğin en önemli işaretlerinden birisinin eğitilmiş insan gücü olduğuna vurgu yaparak gelişmiş ülkelerin de insan gücünün yetkinliği ve sayısı ile öne çıktığını söyledi.

“Öğrenmeniz hayat boyu devam edecek” Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir toplumu ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır ya da esarete ve sefalete sürükler” sözünü hatırlatan Rektör Bilgiç devamında “İşte bu gerçekle yola çıkılmış olmalı ki çok değerli ailelerimiz eğitimin önemini bilerek her türlü imkânsızlık, yoksulluk ve zorluğa rağmen evlatlarının bu eğitimlerini desteklemişlerdir. Karşılığını da bugün almışlar ve bu gururu yaşamaktalar. Aynı zamanda bugün bu güzel tablonun gerçekleşmesinde, Üniversitemizin eğitim kadrosunu, fedakâr çalışmalarıyla gönülden kutluyorum. Çok kıymetli mezunlarımız artık her biriniz için hayatın yeni bir dönemi başlıyor. Şu bir gerçek ki üniversite döneminizi hayatınızın ilerleyen dönemlerinde hep güzel anılarla hatırlayacaksınız. Bu yeni dönemde, hayat boyu eğitim süreciniz başlamış olacaktır. Asla buradan öğrendiklerinizle yetinmeyeceksiniz. Güncel ihtiyaçlara göre beceriler kazanmak için bu öğrencilik dönemini sürdüreceksiniz. Çünkü sizlere teslim edilen gençlik bizim geleceğimizin garantisidir. Ülkemizin geleceği sizlere emanettir. Hayatta her şey olmak mümkün ancak insan olarak kalabilmek en önemli özelliklerinizden birisi olacaktır. Sizi yeni hayatınıza uğurlarken bizler mutlu ve gururluyuz. Hepinizi kutluyor, Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun.” şeklinde konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise böylesine mutlu bir günde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında öğrenme sürecinin mezuniyetle bitmediğine; aksine yaşam boyu devam ettiğine dikkat çekerek “Bu şuurla, bir yandan öğrencilerinizi en güzel biçimde yetiştirmeye gayret ederken bir yandan da kişisel ve mesleki gelişiminizi sürdürmeye devam edeceğinizi umuyorum. Öğrencilerinizi yetiştirirken millî, manevi ve insani değerlerimizden ilham almayı unutmamalısınız. Binlerce yıllık süreçteki tecrübelerimizle sahip olduğumuz kültürel birikimimiz ve medeniyet değerlerimiz, temel dayanağınız ve motivasyonunuz olmalıdır. Diğer taraftan içinde bulunduğumuz asırda her türlü bilimsel ve teknolojik imkândan en verimli biçimde yararlanabilmelisiniz. Ancak bu sayede dâhilî ve hâricî düşmanlarımızla güçlü biçimde mücadele edebilir, bir örneğini 15 temmuz 2016’da yaşadığımız ihanetlere ve tuzaklara karşı uyanık ve dikkatli olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Sizler Samsunumuzun gönüllü elçileri olacaksınız” Samsun’un önemine de atıfta bulunan Vali Kaymak kentin rolünü ve değerini şu sözlerle aktardı: “Unutmayınız ki sizler tarihi binlerce yıl öncesine uzanan ve Millî Mücadele meşalesinin yakıldığı bir şehir olan Samsun’da öğrenim gördünüz. Sizlere yüksek öğrenim imkânı sağlayan devletinize, milletinize, ailelerinize olduğu gibi Samsun’a karşı da bir vefa borcunuz olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Bu sebeple sizleri bundan sonraki hayatınızda Samsunumuzun gönüllü elçileri olarak gördüğümüzü hatırlatmak istiyorum.”

Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesiyle devam eden mezuniyet töreninde; Fakülte birincisi Hilal Kumaş’a ödül ve başarı belgesini Vali Kaymak, Fakülte ikincisi Rümeysa Akarslan’a Rektör Bilgiç, Fakülte üçüncüsü Elif Ateş’e ise Prof. Dr. Vedat Ceyhan takdim etti. Ardından Fakültede dereceye giren bölüm mezunları ile diğer genç öğretmen adaylarına başarı belgeleri akademisyenler tarafından sunuldu.

Törende öğretmenlik yemini ile mesleğe olan bağlılıklarını dile getiren Eğitim Fakültesi mezunları keplerini gökyüzüne fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.