2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 24 Aralık 2018

Vezirköprü MYO’da Mezuniyet Sevinci Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi.

Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen ve büyük bir coşkuyla kutlanan mezuniyet törenine; Belediye Başkan Vekili Rıdvan Keşmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, ilçe protokolü, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“324 öğrencimizi mezun ediyoruz” Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin yaptığı konuşmada “Vezirköprü Meslek Yüksekokulumuzdan 12. dönemde Bilgisayar Teknolojileri, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Mobilya ve Dekorasyon, Muhasebe ve Vergi, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri bölümlerinden 324 öğrencimizi mezun ediyoruz. Toplam öğrenci sayımız ise 1269. Sizler analatik düşünceye sahip, ülkesine ve devletine karşı sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

“Ülkenize karşı sorumluluklarınız var” Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran öğrencilere seslenerek “Asıl mücadeleniz bundan sonra başlıyor. Kendinize karşı sorumluluklarınızı yerine getirirken ailelerinize karşı olan sorumluluklarınızı da ihmal etmeyeceksiniz. En önemlisi de ülkenize karşı sorumluluklarınız olacak. Biz öğrencilerimizi millî ve manevi değerlerine bağlı, ülkesinin insanlarının hayatına ve refahına katkı yapacak insanlar olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz eminiz ki sizler bunu başaracak bilgi ve deneyime artık sahipsiniz.” diye konuştu.

Okul birincisi Hanife Cezan ise arkadaşlarına ithafen yaptığı konuşmada “İnsan istedikten sonra her şeyi başarabilir. Size yaşatılması istenen hayatı değil, yaşamak istediğiniz hayatı seçin.” ifadelerini kullandı. Ardından yaş kütüğüne ismini çakan Cezan, Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın elinden hediyesini aldı.

Tüm öğrencilerin öğretim üyelerinin elinden başarı belgelerini almalarının ardından büyük bir heyecanla beklenen okul andının söylenmesi ve kep atma seromonisiyle tören sona erdi.