2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 22 Haziran 2023

OMÜ İlahiyat Fakültesi 277 Mezun Verdi

Türkiye’nin önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri olan ve yetiştirdiği nitelikli mezunlarla alana katkı sunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 277 mezun verdi.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen 37. Dönem mezuniyet töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, daha sonra Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Mezuniyet törenine; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Recep Demir, Dr. Öğretim Üyesi Bekir Özüdoğru, akademisyenler, mezun öğrenci ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“Doğru bilgiler ışığında topluma rehberlik yapabilirsiniz”

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, “Çok kıymetli hocalarım ve sevgili aileler, öğrencilerimizin mutlu gününe hoş geldiniz. Geçmişte hayatın merkezinde insanlık, dürüstlük Müslümanlık gibi kavramlar bulunurken, bugün makam ve maddi çıkarların olduğunu görüyoruz. Son ders olarak sizlere şunları ifade etmek isterim. Bir eğitici olarak toplumun rehberliğini yapacak olan sizler geçmişteki kavramları yeniden insanlığın ortak paydasına getirmelisiniz. Bu bilinçle hayata atılmalısınız. Bundan sonra sizler de hayatın merkezine Müslümanlığı koymalısınız ki daha doğru bilgiler ışığında topluma rehberlik yapabilirsiniz.” diye konuştu.

“Görevinizi yaparken nazik, kibar, sabırlı ve hoşgörülü olmaya gayret edin”

Mezun olacak öğrencilere yaşamlarında itikat, ibadet ve istikamet olmasını tavsiye eden Dekan Şahin sözlerini şöyle noktaladı:

“İlahiyat kimliğinizi her daim hatırlayarak yaşamınıza devam edin. Rehber olmamız vesilesiyle toplumda belli bir noktada söz sahibi olacaksınız. Sizlere birçok insan bilgi almak için müracaat edecek. Görevinizi yaparken; nazik, kibar, sabırlı ve hoşgörülü olmaya gayret edin. Unutmayın ki, insan eğitmek bir süreç işidir. Hem özel hayatınızda hem de kutsal görevinizde başarılı olmak için, sadece dini bilgilerle sınırla kalmayın. Dışa açılın ve diğer bilimlerle de ilgilenin. Çağın imkânlarından yararlanmayı bilin. Bu duygularla hepinize hayatta başarılar diliyorum.”

“Hayatımın en güzel 5 yılını burada geçirdim”

Öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Yunus Yavaş, “Bugün buradan ayrılıyor olsak bile Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi hayatımızın hep bir parçası olmaya devam edecek. Mezun olmanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun şuurunda olarak, bir taraftan mutluluk duyarken diğer taraftan alıştığımız fakültemizden ayrılmanın verdiği üzüntüyle buruk bir kıvanç içerisindeyiz. Biliyorum ki hangi dereceyle olursa olsun OMÜ’den mezun olmak; emek, çalışmak ve fedakarlık gerektiriyor. Şu ana kadarki hayatımın en zor ama aynı zamanda en güzel 5 yılını burada geçirdim.

“OMÜ kesinlikle paha biçilemez bir deneyim”

Fırsatlara ve tecrübelere OMÜ’nün sunduğu hizmetler sayesinde erişebildiğini söyleyen Yavaş, “İşte bunun için OMÜ’nün bendeki yeri farklıdır. İşte bunun için OMÜ kesinlikle paha biçilemez bir deneyim. İşte bunun için OMÜ tecrübe edilmesi gereken üniversite hayatının adresidir. Hayat uzun bir maraton. Bugün aldığımız eğitim, bir son değil, aksine bir başlangıçtır. Bugün bu mutlu günümüzde geleceğe dair umutlarımızı yüksek tutmalıyız. İnanıyorum ki, bizler atacağımız doğru adımlarla, ülkemizin ve dünyanın geleceği için önemli işler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde fakülte birincisi Yunus Yavaş, mezuniyet kütüğüne birincilik çivisini çaktı ve fakülteyi dereceyle bitirenlere belgeleri verildi.

Fakülte birincisi Yunus Yavaş, fakülte ikincisi Dilara Günay ile fakülte üçüncüsü Eşref Talha Çelik’e belge ve ödülleri; protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Diğer mezunlara ise belgelerini bölüm başkanları ve akademisyenleri teslim etti.

Daha sonra hocalarının elinden başarı belgelerini alan mezunlar, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz

Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz

Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz