2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Terme Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 7 Temmuz 2023

Terme MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulunda (MYO) 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Terme MYO okul bahçesinde düzenlenen törene; Terme Kaymakamı Metin Maytalman OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Terme MYO Müdür Doç. Dr. Erol Terzi, akademisyenler, protokol üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu geleceğin bireylerisiniz. Çok stratejik bir alandasınız, kendinizi bu misyonla değerlendirerek gelişiminizi devam ettirmenizi diliyorum. Sizler; başarıdan başarıya koşarken Ondokuz Mayıs Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız.” diye konuştu.”

“Mezuniyet bir son değil yeni bir başlangıç olmalı”

Mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ise, " MYO’lar Türkiye' de firma ve kurumların nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önemli misyona sahiptir. Bu bağlamda Terme MYO’da 3+1 uygulamalı eğitim modelini benimseyerek protokol yapılan firmalarda 1 dönem işyeri eğitim almaktadırlar. Bu dönem 32 öğrencimiz de firma eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldular. Altı programdan 120 civarında mezun veriyoruz. Sizler de OMÜ ailesinin bir üyesi olarak bizleri temsil edeceksiniz. Mezuniyet bir son değil yeni bir başlangıç olmalıdır. Dolayısıyla sizlerde mesleki olarak değişen şartları göre yenilikçi yaklaşımlar ile kendinizi sürekli geliştirerek çok güzel yerlere geleceksiniz. OMÜ mezunlar koordinatörlüğü sistemine de üye olarak Üniversitemizle irtibatınızı devam ettirmelisiniz. Bu duygu düşüncelerle hepinize kariyer yolculuğunda başarılar dilerim, yolunuz açık olsun." şeklinde konuşma yaptı.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan okul birincisi Lojistik programı öğrencisi İrem Bektaş Okul yönetimine, akademisyenlere teşekkür etti ve dönem arkadaşlarına başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz

Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz