2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 7 Temmuz 2023

OMÜ Tıp Fakültesi 2022-2023 Döneminde 303 Mezun Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden 2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminde mezun olan 303 öğrenci diploma heyecanı yaşadı.

Törende Amasya Üniversitesi’nden 14 öğrenci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden ise 289 öğrenci mezun oldu.

OMÜ Yaşam Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine; Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

“İyi hekim olmanın temel koşulunu iyi insan olmanın oluşturduğunu unutmayın”

İnsan yaşamı ve geleceği adına özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunarak konuşmasına başlayan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Tıp Fakültemiz bugün 45. dönem mezunlarını veriyor. Mezunlarımızın değerli aileleri bizlere duyduğunuz güven ve çocuklarınıza verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz. Onlar bugün mezun oluyorlar ve genç bir doktor olarak meslek yaşamlarına başlayacaklar, onlarla ne kadar gurur duyarsanız azdır. Hayatınızda başarılar dilerim, iyi hekim olmanın temel koşulunu iyi insan olmanın oluşturduğunu unutmayın.” diye konuştu.

“OMÜ, imkanları yüksek bir üniversite”

Törende kendi üniversitelerinin öğrencilerinin de ilk mezunlarını verdiğini ifade eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Bugün ilk mezunlarını veren Amasya Tıp Fakültesi öğrencilerimi ve OMÜ öğrencilerini tebrik ederim. 2 doktor babası ve 2 doktor kayınpederi olarak bu meslekte ne kadar emek verildiğini biliyorum. Hepinizin bu çabalarının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. OMÜ, imkanları çok yüksek bir üniversite. Elbette eksiklikler olabilir. Bizim ülkemiz imkanları neticesinde dünyada eğitim veren yerlerden biri olduğunu sizler de başka ülkelere gittiğinizde yaşayarak göreceksiniz. Bu ülke; çok zor şartlarda bile eğitimini devam ettirmeyi başarmış, kurumsallaştırmayı çok iyi gerçekleştirmiş, dünyanın ender ülkelerinden birisidir. Bu ülke ile gurur duymalısınız. Bunun bizim en iyi vatanseverlik görevi olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından OMÜ Tıp Fakültesi Türkçe dönem birincisi Aleyna Doğu ve İngilizce dönem birincisi Hadis Vatansever, fakültenin kütüğüne isimlerini çaktılar.

Daha sonra 225 Türkçe, 78 de İngilizce mezunu öğrenci, hep birlikte doktorluk yemini etti. Yeminin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak, mezuniyeti kutladı.

Akademisyenler, mezun öğrencilerin başarı belgelerini verdikten sonra, tören kep atımı ile sona erdi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz

Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz