2023 OMÜ-YÖS Sınavı Ekibi Afganistan'da Türkiye Mezunları ve OMÜ Mezunlarıyla Bir Araya Geldi

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 22 Mayıs 2023

Adını, Milli Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs tarihinden alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ülkemizin 2019-2023 Yılı 11. Kalkınma Planında yer alan "563.2 Yükseköğretim sistemimde ki uluslararası öğrenci sayısı artırılacaktır." hedefi ve Üniversitemizin stratejik planında yer alan "Hedef (H5.1) eğitim-öğretim de Uluslararasılaştırmayı artırmak“ hedefi doğrultusunda bu yıl 21 Mayıs 2023 tarihinde 5 dilde 56 merkezde, 19 Üniversite adına eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 2023 OMÜ-YÖS sınavının Afganistan bölgesinde görevlendirilen sınav ekibi Afganistan Türkiye Büyükelçiliğinde düzenlenen 19 Mayıs resepsiyonunda günün anlam ve önemine binaen Büyükelçimiz Sayın Cihat Erginay, Türkiye Maarif Vakfı Okulları Temsilcileri, Türkiye mezunları ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunları ile bir araya geldi.

Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr Üyesi Alaattin Altın Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunları ile ayrıca ilgilenerek kariyer gelişimleri ile ilgili öğrencilerden bilgi aldı. OMÜ mezunu öğrencilerimizin arasında Kabil Politeknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan bir mezunumuz olduğu öğrenildi.

Program sonunda Büyükelçimiz Sayın Erginay`a Üniversitemiz adına Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak tarafından kurumsal hediyeler takdim edilmiş ve  Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın özel selamları iletmiştir.