Alaçam Meslek Yüksekokulu Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 24 Aralık 2020

Alaçam MYO’da öğrenciler Link Lojistik Hat Müdürü Demirtaş’la buluştu

Alaçam Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci sektör buluşmaları pandemi sürecinde çevrimiçi olarak devam etti. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selçuk Kahveci’nin moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ve Lojistik Programı öğrencileri, Link Lojistik Hat Müdürü Merve Ersoy Demirtaş ile buluştu.

Demirtaş, konuşmasında deniz yolu yük taşımacılığının öneminden ve özellikle konteyner taşımacılığının gelişen trendinden bahsetti. Konteyner taşımacılığında armatör, acenta ilişkisini, liman ve gümrük işlemlerinin nasıl bir sürece tabi tutulduğunu öğrencilere anlattı.

Sektörde 17. yılını geçirdiğini belirten Demirtaş sektörün çok zor, stresli, dinamik ama bir o kadar da zevkli bir sektör olduğunu öğrencilere aktardı. Hem deniz ulaştırmasının hem de lojistiğin uluslararası bir sektör olduğunu söyleyen Demirtaş, öğrencilere yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmelerini ve okul stajlarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiği noktasında tavsiyelerde bulundu.

İki saat süren etkinlikte Demirtaş öğrencilerin sorularını cevaplarken, pandemiden sonra Meslek Yüksekokulunu ziyaret etmek istediğini söyledi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in