Chevening Yüksek Lisans Burs Programı

Chevening Burs Programı, Birleşik Krallık’ta bir yıl olan yüksek lisans eğitimi süresince, okul ücreti, aylık yaşam masrafları, gidiş-dönüş seyahat ücreti, varış ödeneği, eve dönüş ödeneği, vize gibi ücretleri kapsayan karşılıksız bir burs programıdır.

2020/21 akademik yılında adayların istedikleri konudan başvurabilecekleri bu program için aradığımız başlıca kriterler şu şekildedir:

• T.C. vatandaşı olmak ve eğitimi tamamladıktan sonra Türkiye dönerek en az 2 yıl kalmak,

• Başvuru sırasında 2 yıl iş tecrübesi şartını tamamlamış olmak,

• Birleşik Krallık’ta bir master programına kabul edilmek için gereken lisans derecesine ve diplomasına sahip olmak,

• 16 Temmuz 2020 tarihine kadar Birleşik Krallık üniversitelerinde en az 3 farklı programa başvurarak en az bir tanesine şartsız olarak kabul edilmek,

2020/2021 Chevening Bursu Başvuruları 5 Kasım 2019 Saat 14:00

Chevening Sorumlusu İletişim: Hande.Celikel@fco.gov.uk

Detaylı bilgi ve başvurur için tıklayınız