Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 23 Aralık 2020

GSF, Havas Worldwide İstanbul Ajansında başarılı çalışmalar yapan Keskin’i konuk etti

İlk olarak OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2018 yılı mezunu olan ve şimdi alanıyla ilgili olarak Havas Worldwide İstanbul Ajansında başarılı çalışmalar yapan Muhammet Kayra Keskin, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Grafik Anasanat Dalı öğrencilerine yönelik olarak “Görsel İletişim Tasarımında Kariyer” konulu online söyleşi gerçekleştirdi. Keskin, iki saat süren online söyleşisinde öğrencilere bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Tarık Yazar’ın yapmış olduğu buluşmaya; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Seylan, bölüm Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Keskin: “Diploma eşliğinde alan bilgisine sahip tasarım yapabilecek bir donanım gerekiyor” Keskin, konuşmasında öğrencilerin ödevlerini bir zorunluluk olarak görmemeleri gerektiğini, iyi olduklarını düşündükleri alanlara yönelmeleri gerektiğini ile portfolyonun önemli olduğunu anlattı. Keskin, daha sonra sunumunda diploma eşliğinde alan bilgisine sahip olarak tasarım yapabilecek bir donanıma sahip olunması gerektiğini, iş hayatında dünyaya açılmak ve yabancı dil bilmek gerektiğine, kariyer olanaklarıyla ilgili olarak, Grafik Tasarımcının; Art Direktör, Animasyon Sanatçısı, Fotoğraf Sanatçısı, Hareketli Grafik Tasarımcı, Arayüz Tasarımcısı ve CGI Sanatçıları ile olan ilişkisine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Keskin, diğer Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin eğitim-öğretim faaliyetleri ile genel olarak değerlendirildiğinde OMÜ GSF’nin eğitim-öğretim durumunun nasıl algılandığı sorusuna verdiği cevapta; Samsun’un bir taşra olarak görünmediğini, OMÜ GSF’de alınan eğitimin multidisipliner bir eğitim olduğunu, farklı disiplinlerde eğitim aldıklarını ve bunun yansımalarının olumlu olduğunu, iyi bir eğitim aldıklarını, kendi mezun olduğu Görsel İletişim Tasarımı bölümünden birçok arkadaşının işe girdiğini ve aktif olarak çalışma hayatında bulundukların belirterek eğitim-öğretim sürecinde öğrenci faktörünün kendi çalışmaları açısından önemli olduğunu ifade etti. Keskin, ajans hiyerarşisine dikkat çektiği konuşmasını, Grafik Tasarımcının ajans hiyerarşisi içerisindeki yerini değerlendirerek tamamladı.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in