İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Online Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinlikleri

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 22 Aralık 2020

Bilişim Sektöründe SBKY Mezunu Olmak

Pandemi koşulları sonrasında çevrimiçi görüntülü toplantılar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Öğrenci-Mezun Buluşmalarının ilk çevrimiçi etkinliğini 2015 yılı bölüm mezunu Özel Sektörde Operasyon Takım Lideri olarak çalışan Ferhat Yılmaz’la gerçekleştirdi.

Arş. Gör. Duru Çiğdem ŞİMŞEK’İN moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide, Ferhat Yılmaz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunlarının özel sektörde yer almaları için geliştirmesi gereken becerilerden mülakatlara, meslekte yükselme ölçütlerinden sosyal yaşama kadar çeşitli konularda katılan öğrencileri bilgilendirme ve açıklamalarda bulundu.Söyleşi sonrası katılımcılara gönderilen geri bildirim formlarında, öğrencilerin mezun etkinliklerinin önemli olduğunu aşağıda yorumlarda belirtmişlerdir.

“Daha sık yapılmalı bence. Bugün çok aydınlandım ve kendimi iyi hissettim. İleriye olan bakış açım değişti” “Söyleşilerin bilgilendirici olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde devam etmesi güzel olur.” “Etkinliğin bana katkısı hepimizin ilgi duyduğu mesleklere yerleşebilmiş mezunlarımızla bilgi alışverişi yapabilmek ve geçirdiği süreçler hakkında bilgi sahibi olabilmek.” “Kendimizi sorgulamamızı, ne istediğimizi düşündürmesi ve hedeflerimiz için çok iyi bir söyleşi oldu.” “Farklı alanlarda(özel sektör ya da kamuda çalışan, yüksek lisans yapan, kendi işini kuran vs.) başarılı olan mezunların katılmasını isterim.”

Sayıştay Denetçiliği

SBKY Mezun Söyleşileri kapsamında Arş Gör. Cuma Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci etkinlik Sayıştay Denetçiliği üzerineydi. Birinci etkinlikte bölümden mezun olacak öğrencilerin meslek seçiminde özel sektörün nasıl yer alması gerektiğinin üzerinde durulmuştu. Sayıştay Başdenetçisi olarak görev yapan bölüm mezunu Emre Boyraz’la bu söyleşide siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencilerin “A Grubu” ya da “Kariyer Memurluğu” olarak nitelenen pozisyonlara yerleşme süreci konuşuldu.

Mesleğe giriş sürecindeki hazırlanılması gereken sınavlardan, kamu kurumlarındaki mülakatlarda lisans öğrenimindeki kazanılan bilgilerin önemine, meslek içi öğrenme süreçlerinin personel gelişimi üzerindeki etkisine varıncaya kadar öğrencilerin merak ettiği çoğu alan ele alındı.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in