İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Online Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 30 Aralık 2020

2020-2021 eğitim öğretim dönemi "Online Öğrenci-Mezun Buluşması" kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Google Meet uygulaması üzerinden etkinlikler düzenledi.

Etkinlik kapsamında 2019 yılında mezun olan, Ege Yurt Lojistik şirketinde lojistik operasyon pozisyonunda çalışan Murat Şerefli konuşmacı olarak katıldı. Murat Şerefli öncelikle çalıştığı kurumun sunduğu hizmetleri, pazardaki konumunu, iş yapma süreçlerini ve çalıştığı kurumun hedeflerine değinerek, “İşe girme süreçlerinde mesleki açıdan aranan yeterlilikler, staj- tecrübe durumu, yabancı dil bilgisi ve kişisel gelişim çok önemlidir. Bölümümüzden aldığım eğitimin iş hayatımda bana çok değerli katkıları bulundu. Özellikle eğitim hayatı devam ederken iş hayatına yönelik hazırlıkların yapılması ve staj tecrübesinin kazanılması gelecek iş yaşamımız için dönüm noktası olabilir. Bu bağlamda öğrenciler eğitim hayatları devam ederken mezuniyet sonrasına nasıl hazırlanacaklarına dair bir çerçeve hazırlamaları önemlidir.” şeklinde konuştu.

“Pandemi süreciyle lojistik sektörünün yaratacağı avantaj ve dezavantajlar değişti”

Pandemi süreci nedeniyle iş hayatında çeşitli zorluklarla karşılaşan Murat Şerefli, “Böyle bir pandemi döneminde her sektörde olduğu gibi bizde de bağzı daralmalar ve genişlemeler yaşandı. Lojistik ve tedarik zinciri sektörü pandemi öncesi-sonrası karşılaştırmasına yapıldığında aradaki farkı aslında çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Bu dönemde herkes online alışverişe yöneldiği için bizim verdiğimiz hizmete duyulan ihtiyaç arttı. Pandemi süreciyle lojistik sektörünün değişen koşullarının yaratacağı avantaj ve dezavantajlar değişti. Bu durum gelecekte mezun olacak arkadaşlar için yeni iş alanlarının açılmasının da önünü açtı.” dedi.

Sektöre dair bir çok önemli noktanın konuşulduğu, öğrencilerin sorularının yanıtlandığı online görüşme karşılıklı teşekkürün ardından sona erdi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in