İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 2023 Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenledi

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 21 Aralık 2023

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Hatice Özdoğan Türkyılmaz koordinatörlüğünde 11 Aralık 2023 tarihinde çevrimiçi bir söyleşiyle mezunlarını ve öğrencilerini buluşturdu. Bölüm öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte mezun öğrenciler bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Ankara’daki İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde Müze Eğitim Çalışanı olarak görev yapan 2020 yılı mezunumuz Miraç Varlık, genel olarak özel müzelerdeki çalışma koşulları ile kendi çalıştığı müzenin eğitim programları ve müze rehberliği hakkındaki bilgi ve deneyimlerini aktardı. 2020 yılı lisans mezunumuz Mehmet Furkan Ede ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Anabilim Dalı’nda tamamladığı yüksek lisans eğitimi ve şu anda aynı üniversitede devam ettiği doktora eğitimi deneyimlerini paylaştı. Ayrıca lisansüstü eğitim ve akademik kariyer düşünen öğrencilerimize önemli tavsiyelerde bulundu. Katılımcı mezunlarımız daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.