Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Online Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 18 Aralık 2020

OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü düzenlediği "Mezunlar Buluşması" etkinliğinde sektörde çalışan Kimya Mühendisleri Ayça Aydın ile Fatma Zühre Arslan, konuşmacı olarak konuk etti. Aydın ve Arslan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte mezun öğrenciler, bilgi ve deneyimlerini aktardı. Ayrıca diğer mezun öğrenciler de toplantıya katılarak katkı sunmuşlardır.

Etkinlikte mezunların iş hayatına başlamaları sıralarında yaşadıkları tecrübeler, kimya mühendisliği bölümünün eğitim müfredatı ve aktivitelerinin sürece katkıları mezunlar tarafından değerlendirildi. Aydın ve Arslan, iş hayatına atılmak için başvurular sırasında yapılan mülakatlar, işverenin beklentilerinin sektörlere göre değişimi, karşılaşılan zorluklar gibi öğrencilerin mezuniyet sonrasında bekleyen iş arama deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak bilgi alışverişinde bulundu.

Bölüm akademik elemanlarının da katılımı ile ilerleyen toplantıda öğrencilerin sorularına cevap bulmuşlar, meslek yaşamlarında geliştirmeleri gereken hususlar ve alanlar hakkında bölüm hocaları ve bölüm mezunları tarafından öğrenciler bilgilendirilmiştir.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in