Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 23 Aralık 2020

SBF, Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal’ı konuk etti

Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunlar Takibi ve Mezuniyet Komisyonu tarafından düzenlenen Ebelik Bölümü Öğrenci- Mezun Buluşması Etkinliği, bölüm mezunu Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal’ın konuk olduğu söyleyişi bölüm öğretim elemanlarının ve 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Öğr. Gör. Sümeyye Bal moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Ebelik Bölümü öğretim elemanları ile 3. Sınıf ve 4.sınıf ebelik öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, "Öğrenci mezun buluşması etkinlikleri, eğitimin sürekliliği açısından hem lisans sürecindeki öğrencilerimizi hem de lisans sonrası sahada çalışan, akademik alanda kendini geliştiren mezunlar için çok önemlidir. Mezunların deneyimlerini teorik ve pratik bilgi paylaşımı ile, sahada, üniversitede, ulusal ve uluslararası alanlarda örneklerle öğrencilere iletimi mümkün olabilmektedir. Sağlık alanı ve diğer alanlarda gelişmelerin takip edilmesi açısından da bu durum oldukça faydalıdır. Bu gibi konularda deneyimli kişilerin öğrencilere yol göstermesi önemli olabilmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından etkinliğin konuğu Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal “Günümüzde Kanıta Dayalı Ebelik Uygulamalarının Önemi” konulu bir sunum yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı olan Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal etkinliğe ev sahipliği yapan OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına, Ebelik Bölüm Başkanlığına, etkinliği düzenleyen bölüm öğretim elemanlarına ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin, öğrenci-mezun buluşması etkinliği organizasyonunda yer almasından mutluluk duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal ‘’zor zamandan geçtiğimiz bu günlerde hayatımızı geciktirmeden tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada sizinle deneyimlerimi paylaşarak öğrencilerimizde farkındalık yaratıp, ebelik mesleğinin akademik olarak güçlenmesine yol gösterebilmek asıl hedefim’’ dedi. Kartal sunumunda, ebelik mesleğinde kanıta dayalı uygulamaların öneminden, kabul görmüş standartlardan ve protokollerden bahsetti. Sunumun ardından, öğretim üye ve elemanlarının ve öğrencilerinin sorularına yer verildi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_up
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz: http://mbs.omu.edu.tr/users/sign_in