Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 2023 Mezun-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 12 Aralık 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü “Öğrenci-Mezun Buluşması” söyleşisini 12Aralık 2023 Pazartesi günü gerçekleştirdi.

Söyleşinin moderatörlüğünü gerçekleştiren Arş. Gör. Merve İBRAHİMOĞLU açılış konuşmasında kendisinin de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunu olduğunu ve okulunda öğretim elemanı olarak hocaları ve öğrencileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Daha sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 2021 mezunlarından Aile Danışmanlığı Merkezinde görev yapan Aile DanışmanıRabia NANE öğrencilikten meslek yaşamına olan sürecini, eğitim hayatını, deneyimlerini, mesleki yaşamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini öğrenciler ile paylaştı. Aile Danışmanı RabiaNANE öğrencilere; istikrarlı, özgüvenli, kararlı, heyecanlı ve yaşam boyu öğrenmeye açık olmaları konusunda önerilerde bulunarak öğrenci ve mezunları bir araya getiren bu etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 2018 mezunlarından Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfında (LÖSEV) görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Emel TOPAK, öğrencilikten meslek yaşamına olan sürecinden, sivil toplum kuruluşlarında sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapmaktan, mesleki uygulamalarından ve gönüllü faaliyetlerde bulunmanın öneminden bahsetti. Sosyal Hizmet Uzmanı Emel TOPAK öğrencilere; kendilerine seçenekler sunmalarını, dışa dönük olmalarını, projelerde yer almalarını önererek,Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunu olmanın ayrıcalıklı ve gurur verici olduğunu, mezunlara her zaman destek vermek için hazır olduklarını belirtti.

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından Sosyal Hizmet Bölümü mezunları Aile Danışmanı Rabia NANE ve Sosyal Hizmet Uzmanı Emel TOPAK’a katılımları ve paylaşımlarından ötürü teşekkür edilmesiyle söyleşi sona erdi.