Yeni Mezun Kimya Mühendislerinin Staj Günlükleri Öğrencilere Yol Gösterdi

OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü; 2019 mezunu Nagehan Yazımcı ile 2020 mezunu Yeşim Çetinkaya'nın katılımıyla yapılan “Staj Günlükleri” adlı etkinliğine, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Geyikçi, Kimya Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gediz Uğuz, Bölüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversite hayatının son, iş hayatına adım atmanın ilk basamağı: Staj

Kimya Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gediz Uğuz’un moderatörlüğünde Google Meet uygulamasıyla canlı yayımlanan on-line etkinlikte; OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü 2019 mezunu Nagehan Yazımcı ile 2020 mezunu Yeşim Çetinkaya, üniversite hayatının son basamağı ve aynı zamanda iş hayatına adım atmanın ilk basamağı olan staj hakkında bilinmeyen, merak edilen ve akıllara takılan hususlara ilişkin sorulara açıklık getirdi.

Buluşmada staj olanakları ve fırsatları konusunda arayış içinde olan öğrenciler için başarılı ve yetkin bir kariyer yolculuğunun ipuçları farklı başlıklarla ele alınırken OMÜ Kimya Mühendisliği mezunu Nagehan Yazımcı staj yaptığı Filli Boya’da; Yeşim Çetinkaya ise stajını tamamladığı Linda Gaz’da yaşadıkları ve öğrendiklerinden edindikleri tecrübeleri öğrencilerle etkileşimli olarak paylaştı.

Şu anda Kastamonu Entegre’de çalışan Nagehan Yazımcı ile Albafarma İlaç’ta görevini sürdüren Yeşim Çetinkaya, tutkuyla yapılan işlerin kişisel gelişime büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek içinde bulundukları profesyonel hayatın şartlarına dair de öğrencileri bilgilendirdi.


Mezun Bilgi Sistemine Lütfen üye olunuz
Mezun Bilgi Sistemine Üye iseniz Lütfen Bilgilerinizi Güncelleyiniz