Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Online Gerçekleşti

Yazar: OMU Mezunlar Koordinatörlüğü | Tarih: 22 Temmuz 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinin Mezuniyet töreni, Covid-19 önlemleri nedeniyle az sayıda mezunun katılımı ile temsilen gerçekleşti. Mezunların bir kısmı ise dijital ortamdan törene katılarak arkadaşlarıyla birlikte meslek yemini etti.

Uzaktan Eğitim Konferans Salonunda sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, bölüm başkanları, akademisyenler, dereceye giren öğrenci ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 91, Ebelik bölümünden 66, Hemşirelik bölümünden 121, Sağlık Yönetimi bölümünden 30 ve Sosyal Hizmet bölümünden 52 öğrenci mezun oldu. Toplamda 360 öğrencisinin mezun olarak mesleklerine adım attığı tören, açılış konuşmalarıyla başladı.

“Hemşire olmaya karar vermek kahramanca bir eylem”

Mezun öğrenciler adına konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Birincisi Hemşirelik Bölümünden Sevde Külcüömeroğlu, 4 yıl süren eğitim öğretim hayatlarının sonuna geldiklerini belirterek bundan sonraki yaşamlarında mesleklerini en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Külcüömeroğlu, konuşmasında pandemi sürecinde hayatını kaybeden hemşire meslektaşlarını anarak Allah’tan rahmet diledi ve özveriyle çalışan hemşirelere teşekkürlerini iletti.

Konuşmasında alıntılar yapan Külcüömeroğlu, “Hemşire; bilinçsizin bilinci, intihara eğilimli olan birisi için yaşama sevinci, ampute olanın bacağı, görme yetisini kaybedenin gözü, yenidoğan bebek için hareket, genç ve tecrübesiz anne için bilgi ve güven, sesi güçsüz çıkanların ise sesidir” ifadelerini kullandı.

Hemşire olmaya karar vermenin kahramanca bir eylem olduğunu vurgulayan Külcüömeroğlu, “Bu meslek için en güncel ve en iyi araştırmayı yapacağıma, özellikle her hemşire öğrenciyi destekleyeceğimi, bildiğim herşeyi onlara öğreteceğime ve onlardan öğreneceğime, hemşirelik bakımı için elimden gelen herşeyi yapacağımı biliyor ve bunun için söz veriyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“Öğrencilerimiz nitelikli bir eğitim alarak ve yeterli donanımla mezun oldu”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, genç mezunların heyecanlarını paylaşarak yaptığı konuşmasında “Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ve güçlü eğitim kadrosuna sahip Sağlık Bilimleri Fakültesi mezun öğrencilerin Covid-19 pandemisi sürecinde nitelikli bir eğitim aldığını ve yeterli donanıma sahip olarak mezun olduklarını dile getirdi.

Dekan Terzi, konuşmasında “Öğrencilere meslek hayatlarında bilim ışığında kendilerini geliştirmelerini ve nitelikli sağlık hizmetleri sunmaları konusunda her daim üniversitenin ve fakültenin desteğinin yanında olduğunu bilmenizi isterim’ ifadelerine yer verdi.

“OMÜ sizin eviniz buradaki kapı size her zaman açıktır”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in şehir dışında olduğundan onun adına mezuniyete katıldığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ’nün köklü bir üniversite, Sağlık Bilimleri Fakültesinin ise çok hızlı büyüyen bir fakülte olduğunu söyledi. Kuran, sağlık ve sağlık çalışanlarının önemini bildiklerini ancak pandemi sürecinde bunu daha iyi fark ettiklerini vurguladı.

Pandemi süreci nedeniyle dar bir mezuniyet töreni yapmak zorunda kaldıklarını belirten Kuran, konuşmasının devamında ise “OMÜ sizin eviniz buradaki kapı size her zaman açıktır, bu duygularla sizi halkın hizmetine gönderiyoruz” diye konuştu.

Fakülte birincisi Sevde Külcüömeroğlu’nun mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Törende Fakülte ikincisi Hemşirelik Bölümünden Büşra Korucu ve Fakülte üçüncüsü Ebelik Bölümünden Merve Fidan’a başarı belgeleri verildi.

Törende; Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Sökülmez, Ebelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Rüzgâr, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Sosyal Hizmet Bölüm Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aynur Arslan, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Coşkun Us tarafından dereceye giren öğrencilere arkadaşları adına diplomalarını takdim etti.