Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Mezun Takip ve Değerlendirme Komisyonu’nun düzenlediği “IV. Öğrenci-Mezun Buluşması” etkinliği gerçekleştirdi.
OMÜ Youtube kanalı üzerinden online olarak düzenlenen etkinlik kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunlarından Hemşire Senanur Şimşek ve Hemşire Enes Şimşek, öğrencilerle buluştu.
Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Gülay Akman’ın yaptığı etkinlikte; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Pediatri Yoğun Bakım Hemşiresi Senanur Şimşek ve Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakım Hemşiresi Enes Şimşek, eğitim ve meslek hayatları boyunca edindikleri tecrübe ve kazanımlarını öğrencilerle paylaşarak gelen soruları cevapladı.
“Mesleğe adım atma sürecinde daha planlı çalışılmalı ve istekli olunmalı”
Senanur Şimşek, hemşirelik mesleğine yönelik tercih yolculuğunu, hemşirelik eğitim sürecindeki deneyimlerini, yaşadığı duygu ve düşüncelerini, mezun olduktan sonra hemşire olarak çalışma yaşamını ve deneyimlerini görseller eşliğinde öğrenci hemşirelerle paylaştı. Öğrencilere mesleğe adım atma sürecinde daha planlı çalışmaları, istekli olmaları ve hemşirelik mesleğine katkı sağlamaları konusunda önerilerde bulundu.
Şimşek, “Çalıştığınız zaman da şimdi olduğu gibi her zaman bilginin gücüne inanmanız ve bu güçle hemşirelik yapmanız çok önemli” şeklinde konuşarak mesleki gelişimde bilginin önemini vurguladı. Hemşirelik mesleğini severek yaptığını anlatan Şimşek, “Hemşire olmaktan gurur duyuyorum, pandemi sürecinde değerimiz daha çok anlaşıldı ama mesleğimizi en iyi anlatacak olan yine bizleriz” şeklinde konuştu.
“Öğrencilik döneminde mesleki ve akademik olarak kendinizi geliştirin”
Hemşire Enes Şimşek ise klinik uygulamalarda ve akademik alanda ilerlemeyi düşünen öğrenci hemşirelere rehber olabilecek önemli bilgiler aktardı. Enes Şimşek, öğrencilik döneminde hem mesleki hem de akademik olarak kendini geliştirmenin mesleki ilerlemeye yarar sağladığını belirterek öğrencilere kendilerini eğitim sürecinde geliştirmeleri konusunda öneride bulundu. Enes Şimşek, bu süreçte sosyal anlamda da kendini geliştirmenin mesleki yaşamına çok büyük katkı sağladığını belirtti. Hemşirelik mesleğinin fiziksel ve psikolojik zorluklarını anlatan Enes Şimşek, “Yaptığımız meslek çok önemli, bakım verdiğimiz hastaları kaybettiğimizde ben elimden geleni yaptım diyebilmek için, o vicdan rahatlığı için sürekli çalışmamız gerekiyor. Hastalara yaptığımız girişimleri bilerek yapmamız ve hastaları sadece fizyolojik olarak değil psikolojik olarak da değerlendirmemiz gerekiyor” diyerek bütüncül bakımın önemine vurgu yaptı.
Covid-19 pandemi sürecinde hemşire olarak çalışma deneyimlerini de öğrenci hemşirelerle paylaşan konuşmacılar, sunumlarının ardından öğrenci hemşirelerin sorularını yanıtladı. “IV. Öğrenci–Mezun Buluşması” etkinliği Hemşire Senanur Şimşek ve Enes Şimşek’e teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından sona erdi.
Program Videosu